x
Annonce
Assens

Hun er helt perfekt: Lise er ny leder af misbrugscenteret i Assens

Her er den nye teamleder i Assens Misbrugscenter på Dærupvej 5 i Glamsbjerg. Hun hedder Lise Janning. Foto: Janus Fabricius Nielsen.
Lise Janning starter i dag som ny teamleder i Assens Misbrugscenter. Hun har været på ønskelisten hos kommunen i lang tid, og nu lykkedes det endelig at lokke hende til. Hun kommer med stor erfaring og ligeså store ambitioner.

Så er der transfernyt i det kommunale misbrugscenter.

Lise Janning hedder det nyeste medlem af truppen, der skal tage sig af de unge stofmisbrugere i Assens Kommune. Og hvis vi bliver i sportslingoen, så svarer det vel til, at man får skrevet kontrakt med den fynske version af Ronaldo. Hun kommer fra en stilling i Svendborg.

Hun er oprindeligt fra Odense og fodbold var en stor del af hendes ungdomsliv.

- Jeg har levet mit unge liv i B1913, og har spillet fodbold siden jeg var pur ung, siger hun.

Hun er uddannet socialrådgiver i 1987, hvor hun får job i flygtningehjælpen i Maribo, Munkebo og børnehjælpen i Odense Kommune.

I 1995 får hun til opgave at varetage et tre-årigt projekt, som skal afprøve behandling fremfor fængselsdomme til kriminelle stofmisbrugere i Odense Kommune. Det går så godt, at projektet får lov til at vare i syv år.

Efterfølgende har hun haft leder-, behandler- og konsulentstillinger i Fyns Amt, Odense Kommunes misbrugscenter og Svendborg Kommune - alt sammen med fokus på behandling af unge og stof- og alkoholmisbrug. Senest har hun haft en stilling som afdelingsleder af ungeafdelingen og alkoholbehandlingen i Svendborg Kommune.

Nu er hun så hentet til Assens Kommune samtidig med, at vi skal implementere en ny behandlingsmetode ved navn MOVE. Og det passer perfekt, fordi Svendborg Kommune (som er Lise Jannings seneste arbejdsplads), var nemlig én af de ni danske kommuner, der var med til at teste den nye metode.

- Lise er helt perfekt til det her. Hun har så meget viden og så stor erfaring på området, og det er virkelig en stor gevinst for os her i Assens, siger Hanne Longhi, der er leder af Psykiatri og Misbrug i Assens Kommune.

Ambitionerne er ikke små hos den nye leder.

- De er ikke blevet mindre. Jeg er et ambitiøst mennesker, og det er ikke blevet slukket af at møde personalet og mærke ånden her i huset. Vi kommer til at nå rigtig langt.

Hendes store erfaring på misbrugsområdet handler ikke om, at hun har en fascination af stofferne i sig selv, men menneskerne, der indtager dem.

- Det er menneskerne. De mennesker, der tager stoffer har tit rigtig meget at byde på, hvis man bare får det frem i dem.

- nu, hvor jeg har mødt holdet, så kan jeg bare ikke vente med at komme igang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce