Annonce
Nordfyn

Humoristisk opsang fra affaldsopsamler: - Skål og skod være med det

Det tog ikke meget mere end times tid for Kirsten Boie at få indsamlet de tre plastikkrus med cigaretskodder. Foto: Kirsten Boie

Bogense: Kirsten Boie holder af at færdes i en ren by. Derfor har hun i årevis og på eget initiativ fået for vane at gå rundt i Bogense og samle henkastet affald.

Efterhånden er der ikke noget, som kan komme bag på hende. Hun har set det meste, og noget af det, hun ser mest, er cigaretskodder, der ligger og flyder. Billedet har hun taget med den hensigt at give de mennesker, som har smidt cigaretskodderne, en humoristisk opsang.

- Skål og skod være med det, siger hun tilsat lidt mere alvorlig fakta:

Annonce

Nemlig, at der hver dag i Danmark smides ni millioner cigaretskod. Det svarer til tre milliarder skod om året. Bortset fra at det skæmmer bybilledet og naturen, generer skodderne også uomsættelige giftstoffer og mikroplast til naturen.

- Det tog mig ikke mere end en god times tid at samle de skod, man kan se i plastikkrusene, fortæller Kirsten Boire efter at være hjemkommet fra en af sine mange ture som frivillig affaldsindsamler.

Udenlandske undersøgelser vurderer, at en cirka en tredjedel af alle cigaretskod bliver smidt i naturen og ender i miljøet – på gader, i afløb og i havet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce