Annonce
Assens

Hullet som en si: Vej irriterer borgere i Aarup

88-årige Ole Løchte har været væltet på cykel på Ormehøjvej, fordi der er store huller i vejen. Foto: Kim Rune
Ormehøjvej i Aarup er fyldt med huller til stor irritation for borgerne.

Aarup: Kommer man i Aarup Fritidscenter eller hos Aarup Lægerne, er man sikkert stødt på hullerne i Ormehøjvej.

Der er nemlig mange af dem. Huller, store som små, lappede huller og flere centimeter dybe huller, som er til stor gene for især cyklisterne.

En af dem, der har oplevet hullerne på egen krop, er 88-årige Ole Løchte.

Han cykler på vejen hver dag, og selvom det som regel går uden problemer, har han også haft sine kampe med hullerne i vejen.

- Jeg er væltet to gange på grund af hullerne og blev kørt til Svendborg Sygehus, siger Ole Løchte og tilføjer:

- Min kone og jeg har flere gange snakket om, at det er mærkeligt, når de lapper hullerne i den ene side af vejen, men så ikke lapper dem i den anden side.

Huller i vejene. Det var et emne, som flere pegede på, da vi spurgte beboerne i Aarup om, hvilke emner, de syntes, avisen skulle tage op, da vi i den forløbne uge flyttede redaktionen til Aarup i tre dage. Ormehøjvej er den vej, som flest retter pilen mod.

Vejen er som nævnt adgangsvej til både Aarup Fritidscenter og lægehuset, men også til et stort boligområde, der dækker Æblehaven, Kirsebærhaven og Blommehaven. Sammen med Assensvej er den også adgangsvej til Troldebakken, Mørkmosehøj med alle sideveje samt Eventyrbakken.

Assens Kommune har ingen trafiktællinger for vejen, men dem, der færdes der, oplever, at der er rigtig meget trafik.

Annonce

Afstemning i Aarup

Facebookgruppen Aarup Forum har holdt en afstemning om dårlige veje i Aarup. Sådan fordelte stemmerne sig:

Ormehøjvej: 53

Indre Ringvej: 29

Holmelund: 13

Kaslundvej, Ørsbjerg: 10

P-pladsen bag Bredgade og Østergade: 5

Uglebjergvej: 5

- Man bliver nødt til at cykle midt på vejen

En anden, der er træt af hullerne i vejen, er Sanne Bendix Nielsen, der tit cykler på Ormehøjvej. Og selvom det er blevet en smule bedre af, at nogle huller er blevet lappet, mener hun stadig, at der bør gøres mere ved problemet.

Hun har flere gange sendt billeder af hullerne via den app, som Assens Kommune opfordrer borgerne til at bruge, når de bliver opmærksomme på huller.

Men lappeløsninger er ikke nok, mener Sanne Bendix Nielsen.

- Jeg fik at vide, at der kun var penge til lappeløsninger, men de springer op igen, når der er frost, siger hun. Lapperne er heller ikke i niveau med resten af vejen, så de kommer til at virke som bump, når man cykler hen over dem, oplever hun.

Hun fortæller, at hun har en veninde, der har fået sin cykel ødelagt af de mange huller i vejen.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke en gang for alle får lagt et ordentligt lag asfalt på, som kan holde i nogle år, i stedet for, at man hvert år skal bruge penge på at lappe, siger hun.

- Det er et stort problem med alle de huller i vejen. Der kommer jo mange børn cyklende her på vej til fritidscenteret, og ældre, der kommer susende på elcykel. Problemet er, at man skal cykle langt ud på vejen på grund af hullerne, og vejen er jo også meget trafikeret med lastbiler til industriområdet, siger Sanne Bendix Nielsen.

Står man på Ormehøjvej og kigger ned mod Indre Ringvej, er hullerne ikke til at overse. De er i siden af vejen, men også midt på vejen ved siden af nogle kloakdæksler. På regnvejrsdage ligger der meget vand i hullerne, og langs vejkanten, hvor vandet ikke kan løbe ned i de tilgroede kloakriste.

- Og når det så bliver vinter og fryser, ligger der jo is i hullerne, siger Sanne Bendix Nielsen.

Det er farligt

Simone Knudsen, der er flyttet fra Odense til Aarup for nylig, cykler ofte på Ormehøjvej, og hun kender også til hullerne.

- Det er farligt at være cyklist herude, især på Ormehøjvej. Der er godt med fart på cyklen, når man kommer ned ad bakken, så de store huller er farlige, siger hun og tilføjer:

- Men jeg kører næsten hellere ned i hullerne end ude midt på vejen foran biler og lastbiler.

Simone Knudsen fortæller, at der er flere steder i Aarup, hvor vejene er hullede.

- Vejene er også hullede foran Hotel Aarup Kro, siger hun.

Her kommer der ny belægning

Efter en flerårig partnering-aftale med Munck Asfalt om vedligehold af vejene for et givent beløb udløb sidste år, har Assens Kommune i år haft specifikke strækninger i udbud. Det betyder, at følgende veje foreløbig er på programmet med ny belægning i år:

5492 Vissenbjerg:

Del af Damsbovej/Højmarken. Del af Bakkevej.

5690 Tommerup:

Højsletten etape II. Del af Ternevej. Teglbakken, del af stamvejen samt vænge husnummer 58-100.

5560 Aarup:

Skolevej. Orte Byvej, byzonen. Skalbjergvej. Gl. Hovedvej km. 23,2-24,2. Landevej 504 Bogensevej, strækning på 1,3 km.

5620 Glamsbjerg:

Mågevej. Frøbjergvej gennem Ørsted. Del af Langgade. Del af Springenbjergvej. Del af Voldtoftevej. Del af Holmen. Del af Ebberupvej.

5683 Haarby:

Jordløse Møllevej. Del af Haastrupvej. Fasanvej. Fasanvænget. Møllevej.

5610 Assens:

Strandgade. Del af Damgade. Skipperstræde. Havnegade. Del af Toftevej. Ved Stranden. Del af Snævringen. Turupvej, byzonen. Dalvænget.

Nogle strækninger får remix. Det vil sige, at den gamle belægning kradses op, opvarmes og spredes ud igen.

5690 Tommerup:

Del af Tobovej. Del af Stærmosevej. Del af Nørremarksvej.

5560 Aarup

Del af Pejrupvej. Kirkegyden.

Er der penge til overs, når entrepriserne er udført, vil der blive udpeget flere strækninger.

Assens Kommune modtager gerne meddelelser om huller i vejen via appen 'Assens Borgertip', men kører også selv på jævnlige tilsyn, dog oftest på de overordnede veje.

Kilde: Assens Kommune

Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten.Foto: Kim Rune
Flere af kloakristene langs Ormehøjvej er dækket fuldstændig til af blade, græs og jord. Foto: Kim Rune
Cyklisterne skal se sig ekstra godt for på Ormehøjvej i Aarup. Der er nemlig mange huller i vejen. Foto: Kim Rune
Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten.Foto: Kim Rune
Sanne Bendix Nielsen er træt af de store huller i vejen. Hun forstår ikke, hvorfor nogle af hullerne bliver lappet, mens andre ikke gør. Foto: Kim Rune
Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten.Foto: Kim Rune
Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten. De bliver fyldt med vand, når det regner, og is om vinteren. Foto: Kim Rune
Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten.Foto: Kim Rune
Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten.Foto: Kim Rune
Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten.Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce