Annonce
Nyborg

Hr. Skæg, (u)hyggelig græskarskæring og disc golf: Efterårsferien byder på aktiviteter for hele familien

Den 16. oktober inviteres alle børn og voksne til Hr. Skæg koncert på Bastionen i Nyborg. Her vil Hr. Skæg fortælle og synge sange fra sine mange eventyr i Ramasjang, og han håber, at han kan få hjælp fra nogle kloge børn til nogle opgaver, som han ikke kan løse selv. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mangler du inspiration til, hvad familien skal lave i efterårsferien? Så læs med her, hvor kommunens turistchef har samlet en masse aktiviteter for hele familien.

Nyborg: For manges vedkommende står der ferie i kalenderen i næste uge, og det giver en masse fridage, som skal nydes og ikke mindst fyldes ud, og hvorfor ikke benytte sig af nogle af alle de tilbud, der finder sted i efterårsferien.

Lokalavisen Nyborg har allieret sig med turistchef i Nyborg Kommune Sanne Hoffensetz Andresen, som har samlet forskellige aktiviteter, der sker i efterårsferien.

Her er blandt andet workshop med billedkunstner Kathrine De Place Bjørn, hvor man kan lære at lave grafiske stoftryk med efterårets temaer, eller man kan tage på drageværksted, hvor man kan lave sin egen drage, eller måske vil man hellere skære sit eget græskar på Torvet i Nyborg.

Annonce

Se meget mere og bliv inspireret af listen herunder.

Lørdag den 16. oktober kl. 10-14

Lørdag den 16. oktober præsenterer Nyborg Bibliotek Efterårs DIY aktiviteter i teltet på Torvet i Nyborg. Brug naturens materialer og lav dit eget smukke og personlige stamtræ. Vi har blade, træ og materialerne klar. Aktiviteten er for børn fra 7 år, børn under 7 år skal ledsages af en voksen. Aktiviteten er gratis.

Annonce

Lørdag den 16. oktober på Bastionen kl. 11

Det bedste Hr. Skæg ved er at møde søde, kloge børn og voksne, og synge og lege og lære nye ting, han ikke vidste i forvejen. Derfor har det været meget svært for ham at sidde alene og kukkelure i corona-karantænen. Men nu er der pludselig kommet en vidunderlig løsning på problemet: Man kan simpelthen komme til Hr. Skæg-show.

Se mere her på www.bastionen-nyborg.dk/event/syng-med-hr-skaeg/.

Annonce

Søndag den 17. oktober kl. 10-14

Søndag den 17. oktober afholder Nyborg Bibliotek en workshop med billedkunstner Kathrine De Place Bjørn, hvor du kan lære at lave grafiske stoftryk med efterårets temaer. Sammen tager i udgangspunkt i naturens farver og materialer og trykker stofbilleder, som du kan tage med hjem og ramme ind til et flot billede. Aktiviteten henvender sig til børn fra 7 år og deres voksne og er gratis.

Prøv også Findejagten, hvor du skal på jagt inde i og rundt om teltet og finde de gemte efterårsbilleder. Aktiviteten er gratis og for alle.

Annonce

Mandag den 18. oktober i efterårsteltet på Torvet kl. 10-13

Oplev et ægte drageværksted, hvor du kan male din helt egen drage og få den med hjem. Du bestemmer selv, hvordan den skal se ud. Skal den måske ligne en farlig ildspyende drage, en stor og larmende flyvemaskine, en farverig og yndefuld sommerfugl eller blot dekoreres med regnbuens smukke farver? Man kan også få en god snak med vaskeægte dragemager om, hvordan man flyver med drager, hvem fandt på at flyve med drager, hvornår er det bedst at flyve med drager, og hvor skal de flyve hen?

Dragemageren står klar fra kl. 10.00–13.00 mandag den 18. oktober i efterårsteltet på Torvet i Nyborg og glæder sig til at hjælpe jer med at lave en flyvende drage.

Det er gratis at deltage i, og det er først til mølle. Forbehold for udsolgte drager.

Tag i efterårsteltet på Torvet, hvor du kan male din egen drage. Arkivfoto: Annett Bruhn
Annonce

Tirsdag den 19. oktober i efterårsteltet på Torvet kl. 10-13

Kom og vær med til en (u)hyggelig græskarsnitning.

Her kan du udhule det og gøre plads til et lys – eller skære skøre ansigter i det. Du bestemmer selv om ansigtet skal være sur, glad, grinende, ondskabsfuld eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser, og når du er færdig, må du få din græskarlygte med hjem til at pynte og skabe (u)hyggelig stemning. Græskar og værktøj er klar til at blive til lygter i efterårsteltet på Torvet i Nyborg kl. 10.00–13.00 tirsdag den 19. oktober.

Det er gratis at deltage i, og det er først til mølle. Forbehold for udsolgte græskar.

Tirsdag den 19. oktober er der græskarsnitning i efterårsteltet på Torvet i Nyborg. Her kan du udhule et græskar og gøre plads til et lys - eller skære skøre ansigter i det. Arkivfoto: Maria Frellesen Pedersen
Annonce

Onsdag den 20. oktober på Bastionen kl. 14-14.35

Kom med Nyborg Bibliotek ind og se Det Lille Turnéteaters magiske forestilling "Blåt Barn" for de 1-5-årige. Forestillingen handler om farver, om at opleve, sanse, lære og om at finde sin identitet.

Det blå barn vågner en morgen i sin seng på den blå planet. Han ser en dør, der ikke plejer at være lige der. ”Mærkeligt”, tænker barnet, ”En dør?”. Og barnet beslutter sig for at gå gennem døren.

Døren fører ud i den store verden og tager barnet med på en rejse vidt omkring på den blå planet, der byder på forunderlige møder med en drillesyg sæl på isen, ildsjælen i jordens hede indre og andre farverige væsener. Det bliver en lang, forrygende dag, hvor han til sidst kan gå i seng en masse oplevelser rigere.

Se mere på www.nyborgbibliotek.dk/blaatbarn.

Annonce

Torsdag den 21. oktober på Bastionen kl. 14-14.40

Vær med, når danser og performer Tilde Knudsen fortolker Lewis Carrolls elskede klassiker "Alice i Eventyrland" for 5-10-årige.

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på afveje og dronninger ikke er smukke og gode, men brutalt hugger hovederne af folk.

Med fantasifulde, geometriske kostumer i cirkler, trekanter og firkanter samt et eventyrligt lydunivers, der veksler mellem enkelthed, vildskab og kaos bliver de velkendte figurer fra historien vakt til live.

Er du klar til en forunderlige rejse?

Forestillingen er skabt af Teater Asterions Hus.

Se mere på www.nyborgbibliotek.dk/aliceieventyrland.

Annonce

Fredag den 21. oktober på Bastionen kl. 14-14.45

Kom med til det absurd-humoristisk, teaterstykke "Mor og Maskinen" for de 8-14-årige. En forestilling om miljøkrise og om at leve af det, de andre smider væk.

Moderen samler pant og finder ting i containere. Hun er en mester i genbrug og i at gøre en god handel. Hun sparer op for at kunne genforenes med sine børn, der er blevet fjernet fra hende. Undervejs møder hun en genstridig flaskeautomat og en hjælpsom flaskedreng i det supermarked, hun kun nødigt besøger, fordi folk kigger mærkeligt på hende.

Med det unikke, danske pantsystem som omdrejningspunkt, fortælles en historie om klimakrise, overforbrug og genbrug, mens moren drager igennem det danske land med sin vogn.

Forestillingen er skabt af PARADOX, et teater-kompagni der skaber scenekunst med et socialt og politisk perspektiv og altid med det dokumentariske som drivkraft.

Se mere på www.nyborgbibliotek.dk/morogmaskinen.

Lørdag den 23. oktober ved Borgmestergården kl. 11-12

Kom med en af Borgmestergårdens frivillige guider med rundt på en gratis slotsvandring om det gamle kongeslot, og hør om slottets historie og de historiske begivenheder, der har fundet sted her. Kom en tur ud på voldanlægget, som blev anlagt for at beskytte slot og by.

Se mere på borgmestergaarden.ostfynsmuseer.dk/kalender/slotsvandring/.

Lørdag den 24. oktober kan du komme på en gratis slotsvandring eller byvandring med Borgmestergårdens frivillige guider. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Lørdag den 23. oktober ved Borgmestergården kl. 12.30-14

Borgmestergårdens frivillige guider også rundt på en gratis byvandring i den Gamle Kongeby. Her kan du høre om Nyborgs udvikling fra middelalderkøbstad til moderne by og se de gamle smukke huse opført efter den store brand i 1797.

Se mere på borgmestergaarden.ostfynsmuseer.dk/kalender/byvandringer-i-nyborg/.

Søndag den 24. oktober på Cirkuspladsen kl. 10

Prøv en disc golf bane, en putting range og en driving range. Nyborg Disc Golf Klub har alt udstyret. Du skal bare møde op i tøj efter vejret. Danmarksmester Martin Spliid er på pladsen hele dagen og hjælper jer i gang med sporten. Frisbeesport.dk opstiller butik på pladsen.

Se mere på www.visitnyborg.dk/nyborg/begivenheder-og-events/kultunaut#tmplid=arrmore&ArrNr=14870602.

Har du ikke prøvet disc golf nu, så er der mulighed for det søndag den 24. oktober på Cirkuspladsen. Arkivfoto: Stefan Bøgholm Wagner


Annonce
Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forældre klager over andre forældre: Nu vanker der bøder, hvis ikke du slukker motoren ved skoler og børnehaver

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Nyborg

Reddet på målstregen: Balletskolen flytter til musikskolen

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Nordfyn For abonnenter

Odense kan være uoverskuelig for ældre: - Vi kommer nok "aller" til at prøve letbanen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Fyns Amts Avis mener: Lad os nu få gang i samtalen

Odense For abonnenter

Stak kniv i ryggen på offer midt i myldretiden: Syv familiemedlemmer idømt flere års fængsel - drama i retten

Erhverv

Kirsten sælger sidste bid af sin mands firma: - De interesserede tænkte nok, at jeg var et let offer

Navne For abonnenter

Ordblinde Mads hiver sølvmedalje med hjem fra svendeprøven: Tømrerfirma har allerede ansat ham

Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Sydfyn For abonnenter

Lars undrer sig over regler i sundet: Overhaler motorbåde i sin kajak

Annonce