Annonce
Kerteminde

Hovsa - skolerne er lukkede - men foreningerne må åbne: Borgmester har fundet en snedig vej til at give de unge et socialt liv

I 2013 blev lærerne lockoutet, og børnene kunne ikke komme i skole. Dengang arrangerede Kerteminde Boldklub foldboldtræning på deres anlæg for de ramte børn. Arkivfoto: Kim Rune
Hvis de unge ikke må komme i skole, skal de i stedet have mulighed for at møde andre unge i de lokale foreninger

Kerteminde: Der var ikke meget at komme efter for de unge på mellemtrinnet og afgangsklasserne i Kerteminde Kommune, da regeringen onsdag offentliggjorde planen for en langsom genåbning.

Eleverne skal fortsat modtage hjemmeundervisning. Tilgengæld har foreningerne fået lov til at samle op til 25 personer til udendørs idræts- og foreningsaktiviteter.

Det vil sige, de unge må ikke være sammen i skolerne, men de må godt være sammen i idrætsforeningen.


Målet er, at alle vores børn og unge har mulighed for at komme ud og få en social kontakt med andre unge.

Kasper Olesen


- Lige nu har vi en gruppe unge, der ikke kan få lov til at komme i skole, men de er heller ikke medlem af en forening, hvor de kan være med i det sociale liv. Derfor vil jeg foreslå, at vi meget, meget hurtigt får lavet nogle partnerskaber med vores lokale foreninger om, at vores unge kan komme ud og tage del i det sociale liv, fortæller Kerteminde Kommunes borgmester Kasper E. Olesen (S).

- Det kunne være en lokal fodboldklub, der arrangerer en håndboldkamp lørdag klokken 11-13 for de første par og tyve børn. På den måde er det organiseret, og det foregår i foreningslivet.

- Det kunne også være spejderne, der inviterede de første 20 til at komme og lave snobrød omkring et stort bål - så man har den afstand, der skal være, siger Kasper E. Olesen, der er klar til at støtte foreningerne med kommunale kroner, hvis der er behov.

- Hvis der skal noget økonomi til, ser vi på det, og måske skal vores klubmedarbejdere ud og være behjælpelige med et eller andet.

- Målet er, at alle vores børn og unge har mulighed for at komme ud og få en social kontakt med andre unge. Derfor har jeg allerede taget fat i vores skolechef og sagt, at det her er noget, jeg ønsker bliver gjort.

Annonce

Konservative støtter

Ideen om et corona-partnerskab med de lokale foreninger får støtte fra De Konservative i byrådet.

- Det er så vigtigt lige nu, at vi får de her unge mennesker til at opleve det sociale liv, og med et samarbejde med foreninger får vi mulighed for at få fat i alle unge mennesker, siger medlem af byrådet og skoleleder på Langeskov skole, Klavs Norup Lauridsen (K).

Han understreger, at tilbuddene til børn og unge skal være åbne for alle - også dem, der ikke er medlem af en forening.

- Der er nogle børn og unge, der ikke er i balance lige nu. De sidder derhjemme og ser andre børn rende rundt udenfor. Det får de det ikke bedre af, forklarer Klavs Lauridsen.

Tilbuddet til de unge om at komme ud og møde andre unge skal i første omgang være gratis.

- Det er vigtigt, at det er åbne hold, for der er nogle, for hvem pengene er blevet mindre undervejs, siger Klavs Lauridsen.

Borgmester Kasper E. Olesen forventer, at administrationen inden weekenden er klar til at melde ud, hvordan et partnerskab om at få aktiveret de lokale unge rent praktisk kan lade sig gøre.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce