Annonce
Kerteminde

Hovsa: Corona lukker Great Northerns restaurant

Det er håbet, at der igen vil sidde spisende gæster i restauranten 21. maj. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Frem til foreløbigt 21. maj serverer Great Northerns restaurant EAT ikke mad.

Kerteminde: 21. april - tidligere end forventet - blev det muligt for de danske restauranter at åbne for indendørsservering, hvis blot gæsterne kunne fremvise et gyldigt coronapas og havde bestilt bord 30 minutter før det tidspunkt, de kom.

Det betød derfor også, at golfklubben Great Northern i Kerteminde fik mulighed for at åbne sin restaurant EAT indenfor. Her - mindre end en måned efter - er restauranten igen lukket for spisende gæster.

Årsagen er, at der er to køkkenmedarbejdere, der er testet positiv for covid-19. De medarbejdere, der er nære kontakter til de to smittede, er sendt hjem i selvisolation

Annonce

- Vi har derfor valgt at lukke ned, siger Peer Rysgaard, der er direktør på Great Northern.

- Vi kunne godt lave mad, men vi synes ikke, at vi kan opretholde det normale service - og kvalitetsniveau med reduceret bemanding i køkkenet, forklarer han og understreger, at det fortsat er trygt og sikkert at komme på Great Northern.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at gæster ikke kan komme forbi og nyde en god frokost her i kristi himmelfartsferien, siger Peer Rysgaard og understreger, at det stadig er muligt at få serveret drikkevarer både ude og inde.


Vi er naturligvis ærgerlige over, at gæster ikke kan komme forbi og nyde en god frokost her i kristi himmelfartsferien.

Peer Rysgaard, direktør for Great Northern


- Det er et forsigtighedsprincip, vi har lagt ind i det her. Vi lukker restauranten ned for, at vi kan vise vores medarbejdere, medlemmer og gæster, at vi altid tager de forholdsregler, der skal til.

Test to gange om ugen

Peer Rysgaard forventer, at de første medarbejdere vil være tilbage i løbet af mandagen.

- Det er vores håb, for her er de testet efter 4. og 6. dag, som de skal, fastslår han og fortæller, at Great Northern er i god kontakt med de hjemsendte medarbejdere.

- De tilbagemeldinger, vi har fået fra dem, er, at de ikke er testet positiv. Derfor håber og tror vi på, at vi har taget det her i opløbet.

Great Northerns direktør fortæller, at det lige nu er forventningen, at det er muligt at spise i restauranten igen fredag 21. maj

Peer Rysgaard fortæller, at Great Northern to gange om ugen - mandag og torsdag - tilbyder sine medarbejdere at blive testet.

Efter de to køkkenmedarbejdere er blevet testet positiv, tilbydes medarbejderne nu dagligt at blive testet - både PCR - og kviktest.

- Det gør vi for at tage det, der måtte komme i opløbet, så vi sikrer os, at vi virkelig får grebet om det hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce