Annonce
Sport

Hovedstødsstyrke sikrer United triumf på Stamford Bridge

Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Manchester United brugte hovedet og havde VAR på sin side, da holdet dukkede Chelsea i London.

Tallet to kunne siges at være temaet, da Chelsea havde besøg af Manchester United i mandagens Premier League-kamp i London. Og tallet var ikke i Chelsea favør.

Annonce

To Chelsea-skader i første halvleg, to Chelsea-mål annulleret af VAR og to hovedstødsmål af Manchester United var ingredienserne, da gæsterne hentede en sejr på 2-0.

De tre point bringer United op på 38 point på syvendepladsen - kun tre point fra Chelsea på den fjerdeplads, som giver Champions League-deltagelse i næste sæson.

Sejren er samtidig Uniteds blot fjerde på udebane i ligaen i denne sæson.

Allerede efter ti minutters spil måtte Chelsea-manager Frank Lampard foretage en udskiftning.

Jernmanden og arbejdshesten Ngolo Kanté satte sig i græsset med en skade og måtte udgå tidligt i en første halvleg, der ikke holdt ret højt niveau spillemæssigt.

Der var tilløb til chancer i begge ender, men slutproduktet manglede kvalitet i de fleste tilfælde.

Både Michy Batshuayi og Anthony Martial i hver sin ende gav prøver på sløje afslutninger, indtil sidstnævnte i halvlegens sidste minut sendte gæsterne til pause med en føring.

Højrebacken Aaron Wan-Bissaka leverede gode driblinger på kanten og sendte et perfekt indlæg ind i feltet. Martial timede sit løb ligeså perfekt og pandede føringsmålet ind i det lange hjørne.

Set med danske briller bød første halvleg også på ærgrelse. Landsholdsstopper Andreas Christensen blev ramt på næsen, men gjorde halvlegen færdig.

Han kom dog ikke ud til anden halvleg, og det kunne måske ligne en brækket næse.

Sad man og håbede på, at scoringen kunne løfte niveauet efter pausen, blev man i første omgang skuffet.

Spillet fra begge hold var mere rodet end et teenageværelse.

Andreas Christensens afløser, Kurt Zouma, troede, at han fik udlignet, men hans mål efter et hjørnespark blev korrekt annulleret for et frispark, efter at VAR-teamet havde kigget situationen igennem.

Uniteds nyindkøb Bruno Fernandes smækkede et frispark på stolperoden, inden en sjælden målscorer sendte gæsterne på yderligere kurs mod tre point.

Anfører Harry Maguire mødte et hjørnespark, og med stor kraft headede han 2-0-scoringen ind og sendte Ole Gunnar Solskjær i retning af en tiltrængt ligasejr.

Indskiftede Olivier Giroud nåede med et kvarters tid igen nok en gang at bringe Chelsea-fansene til jubel - blot for at se hans flotte hovedstødsscoring blive VAR-annulleret på grund af en halv fodlængdes offside.

Unge Mason Mount stadfæstede Chelsea uheld på aftenen med et frispark på stolpen i kampens slutning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce