Annonce
Kerteminde

Hov - Kerteminde er røget endnu længere ned på listen: Erhvervsklimaet er i bund

Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune, mener, at der er plads til udvikling i kommunens erhvervsklima. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Kerteminde Kommune er nummer 82 i DI’s årlige erhvervsundersøgelse, og det overrasker ikke borgmesteren.
Annonce

Kerteminde: Endnu en gang går det i den forkerte retning for Kerteminde Kommune.

Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed viser, at kommunen er gået fra at være nummer 75 på listen til en placering som nummer 82.

Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune, fortæller, at det ikke nødvendigvis er årets placering, der er vigtig at se på.

- Placeringen er ikke så vigtig. Det er de ting, der ligger bagved, som er vigtige at kigge ind i. De enkelte kriterier er der, hvor det er rigtig spændende at kigge ind. Der er ikke noget, der er overraskende omkring placeringen. Vi har jo ligget deromkring her i de seneste mange år.

Han tilføjer, at kommunen ikke har tænkt sig bare at kigge på situationen uden at gøre noget, men derimod skal et nyt fyrtårn indenfor erhvervet have en rolle.

- Vi har kigget på hinanden og sagt: Hvad kan vi gøre ved det? Vi vil gøre noget ved det. Derfor har vi fra politisk side afsat penge til at få opbygget en ny erhvervsstruktur, hvor det bliver lagt over i ET Kerteminde.


Placeringen er ikke så vigtig. Det er de ting, der ligger bagved, som er vigtige at kigge ind i.

Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune


Annonce

Mindre skat næste år

En af de ting, som Kerteminde Kommune allerede nu har gjort for at være mere erhvervsvenlige, er at sænke personskatterne i 2021, og det gør kommunen mere attraktiv at bo i, mener borgmesteren.

- Der er noget, som er rå fakta, og der er noget af det, som er virksomhedernes opfattelse af kommunen. For eksempel er rå fakta, at vi sænker skatten med 0,2 procent. Der ved vi, at vi vil gøre det bedre, end vi gør det i år.

Kommunikationen skal også styrkes, og derfor har kommunen sørget for, at der minimum bliver en halvtidsstilling hos ET Kerteminde, hvor personen skal stå for at få de rigtige budskaber ud i forskellige kanaler.

I det kommende år håber Kasper Olesen på, at placeringen hos DI går fremad, men han vil ikke udstikke nogen garanti.

- Det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kan. Det håber jeg også, at vi gør placeringsmæssigt, men jeg kan ikke sige, hvad de andre kommuner gør. De kan også bevæge sig i en rigtig retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce