Annonce
Nordfyn

Hov, der kommer en læge: Morud Lægehus tager på sygebesøg med el-drevet løbehjul

Læge Peter Juul Hansen forventer, at det nyindkøbte løbehjul vil blive taget i brug dagligt. Foto: Dorthe Wolff
Hos Lægehuset i Morud kører man næsten dagligt ud til sygebesøg i private hjem, og fremover vil mange af sygebesøgene blive tilbagelagt på et el-drevet løbehjul.
Annonce

Morud: Lægehuset i Morud har i denne uge fået nyt køretøj til sygebesøg blandt lægehusets tilknyttede borgere, og det er praktiserende læge Peter Juul Hansen, der har taget initiativ til indkøbet.

- Vi havde snakket lidt i lægehuset om, at vi på nogle af vores sygebesøg kører nogle meget korte distancer i bil, hvor vi egentlig synes, at bilen er unødvendig, fortæller han.

Derfor kom Peter Juul Hansen til at tænke på muligheden i et el-drevet løbehjul, og da han kunne se, at der var mulighed for at købe det, slog han til.

- Vi vil gerne bidrage til den grønne omstilling, og der er det el-drevne løbehjul jo en god måde at være med på den grønne bølge.

Det el-drevne løbehjul har kostet i nærheden af 2500 kroner. Foto: Dorthe Wolff
Annonce

Inspiration til andre

Løbehjulet, der er spritnyt og ankommet i denne uge, kostede i omegnen af 2.500 kroner, og Peter Juul Hansen forventer, at løbehjulet vil blive benyttet hver dag. For sygebesøgene i folks hjem udgør en betydelig del af lægernes arbejde.

- Sygebesøgene fylder faktisk ret meget, for inde i Morud bor der mange ældre inden for en afstand af en-fire kilometer fra lægehuset. Så vi er på sygebesøg næsten hver dag, og jeg forventer, at løbehjulet vil komme i spil næsten dagligt.

Peter Juul Hansen har ikke hørt om andre læger, der benytter sig af løbehjul til sygebesøg, men han håber - og tror - at Lægehuset i Morud kan inspirere andre lægehuse til også at hoppe med på bølgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce