Annonce
Odense

Hoteludvidelse på vej: Flertal med V og S siger ja til Hotel H.C. Andersens byggeplaner i centrum

Hotel H.C. Andersen ser nu ud til at kunne blive markant større, efter et flertal har sagt god for hotellets udvidelsesplaner. Illustration: Fra lokalplanforslaget
Konservative og Enhedslisten er imod. - Det bliver simpelthen for stort og for klodset, lyder det fra udvalgsmedlem Kristian Guldfeldt (K).
Annonce

Odense: Efter alt at dømme er der flere hotelsenge på vej i centrum af Odense.

Det står klart, efter et flertal i By- og Kulturudvalget bestående af V og S tirsdag har godkendt  en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, der muliggør op til 10.700 kvadratmeter udvidelse af Hotel H.C. Andersen.


Der er i den grad brug for mere hotelkapacitet, og derfor er vi i Venstre glade for, at hotellet har lyst til at udvide. Det kan tiltrække endnu større arrangementer og events til vores by.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand for by- og kultur


Byggeriet skal endeligt godkendes i byrådet, men det ventes at være en formalitet, da både S og V, der tilsammen udgør et solidt flertal, bakker op om planerne.

Rådmand Christoffer Lilleholt (V) glæder sig over udsigten til et større Hotel H.C. Andersen - og dermed flere hotelsenge i centrum af Odense.

- Der er i den grad brug for mere hotelkapacitet, og derfor er vi i Venstre glade for, at hotellet har lyst til at udvide. Det kan tiltrække endnu større arrangementer og events til vores by, siger han.

Annonce

K: Håber på debat

Forud for beslutningen er gået en høringsperiode, som både indeholder positive tilkendegivelser og bekymringer omkring den nye bebyggelses omfang og arkitektoniske udtryk. Høringssvarene omhandler desuden bekymringer for områdets parkeringsforhold samt skygge- og indbliksgener, og desuden er der et ønske om mere beplantning.

Et af de primære kritikpunkter har gået på, om byggeriet bliver for bastant til området, og det er netop også, hvad Konservative frygter. Derfor har K stemt imod planerne, oplyser partiets udvalgsmedlem Kristian Guldfeldt.

- Vi er bekymrede for byggeriet i sammenhæng med museet (Møntergården, red.) og de gamle bygninger, der er i området. Det bliver simpelthen for stort og for klodset, siger han.

Men det afviser rådmand Christoffer Lilleholt.

- Når man kigger på tegningerne er det klart, at det er en relativt stor bygning, men som dog falder i højde ned mod H.C. Andersenkvarteret. Samtidig er de bygninger, der ligger omkring, politigården, Møntergården og Odeon, også relativt store bygninger både i højde og i bredde. På den måde passer det sådan set godt ind i den måde, man allerede har bygget i området, mener han.

Kristian Guldfeldt fastholder håbet om at få flertallet til at skifte, inden byggeplanerne formelt skal vedtages i byrådet.

- Forhåbentligt kommer der mere offentlig debat om sagen inden den åbne behandling i af sagen i byrådet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Spritbilist på Odensevej

Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce