Annonce
Assens

Hotellet slår dørene op

Hotelejer Jens Poulsen (th) håber, at Hotellet i Glamsbjerg kan danne rammen for nye fællesskaber. Han overtog Hotellet i starten af 2018 og har siden været i gang med renovere det. Her er han i samtale med tømrermester Kaj Kidmose.Foto: Kim Rune

Få et smugkig på Hotellet i Glamsbjerg, som er under forvandling og som torsdag danner rammen om en fællesskabsdag i forbindelse med Fyens Stiftstidendes kampagne "Det gode liv".

Hvis man betragter hinanden som kunder, er det meget rarere at være sammen, og fællesskaber kan opstå, mener Jens Poulsen, som viser værket frem. Foto: Kim Rune

Glamsbjerg: En lysekrone lavet af en samling vinflasker på et fransk vinstativ af jern. En fornem trappe, som er ført tilbage til original stil. Nymalede lofter med stuk. Et farvestrålende festfyrværkeri af et maleri med ordet "kunden" som omdrejningspunkt.

Er du gået forbi Hotellet på Søndergade 3, Glamsbjerg, for nylig, har du sikkert hørt håndværkere hamre, bore og banke. Måske har du mærket lugten af nymalede vægge gennem hoveddøren. Siden forhenværende bankdirektør Jens Poulsen gennem sit og hustruens fælles investeringsselskab, Poulsen & Hansen A/S, overtog Hotellet i begyndelsen af 2018, er det gået stærkt, og Hotellet har fået en ordentlig overhaling.

Hotellet er endnu ikke klar til at åbne. Men de personer, der deltager i Fyens Stiftstidendes fællesskabsdag torsdag den 22. november, kan få et smugkig på lokalerne, som Jens Poulsen selv viser frem.

Annonce

Tag del i fællesskabet

Fyens Stiftstidende inviterer i samarbejde med Lions Club og Hotellet i Glamsbjerg til fællesskabsdag den 22. november klokken 14-17.

Mødet er åbent for alle og handler om forebyggelse af ensomhed blandt 50+ årige ved hjælp af fællesskaber, og programmet ser sådan ud:

Kl. 14-17: Inspirationsmesse med 11 lokale foreninger og fællesskaber.

Kl. 14: Rundvisning på Hotellet ved hotelejer Jens Poulsen.

Kl. 14.45: Fællessang. Assens Gospelkor synger for.

Kl. 15: Oplæg om seniorfællesskaber ved Tyge Mortensen, generalsekretær i Selskabet for Fremtidsforskning.

Kl. 16: Rundvisning på Hotellet ved hotelejer Jens Poulsen.

Vil du sikre dig en plads ved Tyge Mortensens oplæg, skal du melde dig til via www.stiftenfordele.dk under "foredrag".

Du behøver ikke tilmelde dig de øvrige aktiviteter.

- Jeg glæder mig til at mærke suset, når folk kommer ind ad hovedindgangen og oplever helheden. Jeg glæder mig til, de ser lysekronen med vinflaskerne - og de må godt synes, at jeg er lidt småskør. Og så glæder jeg mig til, at de kan se den nye struktur, når de går gennem huset. Det er totalt nye rum. Sæben har sat sig, farverne strålerne. Tv'erne er ved at blive sat til, så man kan se, at her skal mennesker opholde sig, siger Jens Poulsen.

Ejendommen var, som Jens Poulsen beskriver det, "totalt nedslidt", og der var lavet mange lappeløsninger i årenes løb.

- Nu er den originale trappe kommet hjem. Der var to-tre lag ovenpå. Det samme på lofterne. Nu er der stuk, lys og farver. Det er blevet genskabt, fortæller han.

Vi er alle kunder

Jens Poulsen vil ikke selv drive Hotellet, men er i dialog med nogle mulige forpagtere, fortæller han.

Håbet er, at Hotellet kan blive et samlingssted. Hvilket fører os tilbage til maleriet "Kunden", som er malet af kunstneren Stefan Freitag. Maleriet symboliserer ifølge Jens Poulsen det kraftcenter, der kan opstå, når mennesker er forankrede, de basale behov er opfyldt, og mulighederne for udvikling er til stede. Hvilket stemmer overens med hans ønsker for Hotellet.

- Filosofien er, at vi alle er kunder. Hvis man betragter hinanden som kunder, er det meget rarere at lave noget sammen. Nogle mennesker er ensomme, og det er de måske, fordi de ikke er kunder de rigtige steder. De færreste mennesker er solospillere, men danner man grupper, opstår der fællesskaber, hvor man har det fortrinligt sammen, siger han.

Hotelejeren understreger igen, at det ikke er ham, der skal fylde lokalerne med liv. Det vil være op til den fremtidige forpagter.

- Det er en interaktion. Jeg kan tænke nogle tanker, og jeg kan danne rammerne. Men det er den eller de, der forpagter stedet, der skal gøre det. Jeg kan sørge for, at internettet er oppe på maksimal styrke, og at faciliteterne er der. Jeg kan se for mig, at folk sidder og spiller brætspil, og at børn sidder og laver lektier på vej hjem fra skole. Kun fantasien sætter grænser, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce