Annonce
Rejser

Hotelejerens anbefalinger

Therese Thøgersen er ejer af Hotel Kommandørgården på Rømø. Arkivfoto: Tobias Heegaard
Går turen til Rømø, er det først og fremmest naturen, der er en oplevelse værd. Især i det tidlige forår, før øen for alvor vågner op til sommerens turisme. Therese Thøger ejer Hotel Kommandørgården på Rømø, og hun giver her tre tip til området.
Annonce

I år kan Hotel Kommandørgården på Rømø fejre 50-års jubilæum. Hotellet er familieejet i fire generationer og har haft vokseværk siden 1970, hvor det hele startede for familien Thøgersen.

Therese Thøgersen er en travl dame. Foruden at bestyre et af Danmarks største turisthestecentre, er hun også ejer af Hotel Kommandørgården på Rømø. Et stort sted med 87 værelser, 30 hytter med udsigt til Vadehavet og en campingplads.

Det er et sted, der kan tilbyde lidt af hvert. Foruden adskillige former for rideture for nybegyndere og erfarne ryttere tilbyder hotellet også familieophold, ophold med guidede ture ud af huset og romantisk ophold med adgang til hotellets spa-område.

Hotel Kommandørgården ligger på Rømø med udsigt over Vadehavet. Foto: Birgitte Carol heiberg
Annonce

En bid af historien

Der er en uformel stemning på stedet. Man kan mærke, at der er en familiær atmosfære.

Therese Thøgersen går ikke i uniform, men i en praktisk islandsk striktrøje, og lige i hælene har hun sin hund - en gemytlig schæfer, der ikke gør meget væsen af sig.

Therese Thøgersen overtog hotellet efter sine forældre i 1992, og hun kan fortælle et par af de skrøner, der fulgte med i overleveringen. Blandt andet om fru Floranda, som hotellets café er opkaldt efter.

- Den oprindelige Kommandørgård brændte. Det var en af de største og flotteste kommandørgårde på Rømø. Fru Floranda var en meget bestemt dame, og rygterne fortalte, at hun selv satte ild på gården, da sølvtøjet tilfældigvis var til opbevaring borte fra hjemmet, og gardinerne var sat i blød i et kar, fortæller Therese Thøgersen.

Historien har hun fra sin mor, som for nylig er gået i gang med at skrive hele hotellets historie ned. En lang historie om et sted, der startede med fem dobbeltværelser, fire enkeltværelser, køjerum til campingpladsen, to bruserum og to toiletter på gangen. Siden er der kommet en del mere til. Blandt andet centeret for islandske heste, der har været Therese Thøgersens store passion siden barndommen.

Men hvad skal man ellers opleve, når man tager til Rømø?

Therese Thøgersen har boet på øen det meste af sit liv og kender alle de særlige steder og gode oplevelser. Hun kommer her med tre gode bud.

1 Rømø er kendt for naturfænomenet sort sol, hvor tusindvis af fugle flyver i formationer over himlen. Det kan man kun opleve forår og efterår.

2 Østers gror lige ude i hotellets baghave - i Vadehavet. Her kan man tage på østerstur og samle dem helt friske.

3 Når jeg selv trænger til at se noget helt andet, tager jeg med færgen fra Rømø til Sild sammen med min familie. Det tager tre kvarter, og så er du på en ø, der har samme størrelse som Rømø, men som er helt anderledes. De har masser af natur som her, man kan cykle rundt, og så har de både Michelin-restauranter, shopping og spa. Det er et skønt sted at tage til både som par og familier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce