Annonce
Nordfyn

Hotelejer får nej til tilkøb af grunde

Henrik Sørensen, ejer af Otterup Hotel, får ikke lov til at købe kommunens tre matrikler. Det er nu endelig besluttet. Grafik: Mikkel Petersen.

Nu har Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget besluttet, at den nye ejer af Otterup Hotel ikke får lov til at købe kommunens matrikler, der støder op til hotellet.

Otterup: I omkring fem måneder har Henrik Sørensen, den nye ejer af Otterup Hotel, ventet på en beslutning. En politisk beslutning, der skulle afgøre, om entreprenøren fra Vejle, som i marts købte Otterup for fire millioner kroner, også måttet købe tre kommunalt ejede matrikler nordøst for hotellet.

Og nu er hammeren endelig faldet: Kommunen vil ikke sælge matriklerne til Henrik Sørensen, oplyser Anders Thingholm (K), udvalgsformand i Teknik og Miljø og medlem af Økonomiudvalget.

- Nu har ejeren fået en afklaring, og det faldt ud til et nej. Der var enighed om beslutningen i begge udvalg, siger Anders Thingholm.

Hvorfor endte det med et nej?

- Det er sådan, det er. Det er mit svar lige nu, lyder det kortfattet fra Anders Thingholm.

I juni valgte Teknik- og Miljøudvalget at skubbe beslutningen om salget af grundene. Politikerne ville først være færdige med bymidteplanen i Otterup for at vide, om grundene skulle være en del af den - i bydmidteplanen er der afsat ni millioner kroner til at modernisere byen. Inden længe afholdes et borgermøde i Otterup, hvor de første hovedgreb i bydmidteplanen vil blive præsenteret. I løbet af mødet vil det være muligt for borgerne at komme med deres indspark til planen, oplyser Anders Thingholm.

Annonce

Mange bolde i luften

For Henrik Sørensen betyder afslaget, at han nu ikke kan udnytte alle kvadratmeter i hotellet. Og det betyder samtidig, at hans arkitekt skal lave tegningerne om, fordi de kommunalt ejede grunde var en del af det fulde projekt.

- Nu får byen kun det næstbedste projekt, fordi der ikke er mulighed for at få lavet små haver ud fra stueetagerne, et skur til hver bolig, cykelparkering og alt mulig andet. I stedet for 20 lejligheder får jeg måske nu 15, da jeg ikke kan udnytte alle kvadratmeter, og det kan jeg sagtens få en god forretning ud af alligevel, siger Henrik Sørensen.

Men det er slet ikke sikkert, at Henrik Sørensen står som ejer af hotellet i den nærmeste fremtid.

- Lige pludselig opstår der andre muligheder, som kan gøre det bedre for mig at sælge fremfor selv at bygge. Jeg har mange bolde i luften lige nu, og jeg vil melde noget ud, så snart der er en konkret løsning, siger ejeren af hotellet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce