Annonce
Trekantområdet

Hoteldirektør siger ja tak til coronapas for at møde på jobbet: - Alt andet giver faktisk ikke mening

Gennem lang tid har corona fyldt i hverdagen for direktør Peder J. Madsen på Hotel Koldingfjord, hvor "covid 19" står skrevet med store bogstaver på hans kontor. På hotellet har de to hidtidige nedlukninger kostet tabt omsætning for 40 millioner kroner. - Vi har fastholdt medarbejdere på grund af kompensation fra staten. Og det bør man efter min mening have så meget respekt for, at man personligt bidrager med at lade sig vaccinere eller teste, så der ikke er noget at stille spørgsmålstegn ved, siger hoteldirektøren. Arkivfoto: Søren Gylling
Hvis det stod til hoteldirektør Peder J. Madsen, så skal arbejdsgivere have lov til at bede om et gyldigt coronapas hos sine ansatte. Forslaget bliver lige nu diskuteret politisk, og hoteldirektøren i Kolding er en varm fortaler.

Kolding: Skal man også kunne vise et gyldigt coronapas for at få lov at møde ind på arbejde? Det spørgsmål bliver helt aktuelt diskuteret politisk, efter at det er blevet rejst af flere erhvervsorganisationer.

- Det skal være trygt at gå på arbejde, og vi skal holde smitten nede, siger fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) til Finans.dk, og hoteldirektør Peder J. Madsen hos Koldingfjord kunne ikke være mere enig. Han er helt på linje med forslaget, som møder politisk velvilje fra flere sider.

- Det giver faktisk ikke mening, at vi kan bede vores gæster om at vise coronapas, når de kommer, og så kan de ansatte samtidig møde ind ad bagdøren, uden at vi ved, om de er vaccinerede eller har fået et negativt testsvar, siger hoteldirektøren.

Annonce

Ryk sammen i bussen

Derfor støtter han varmt forslaget, som på hotellet vil betyde, at der bliver taget stikprøver blandt de ansatte for at sikre, at de har et gyldigt coronapas, inden de tager fat på dagens arbejde.

- Jeg ønsker ikke tvang. Men vi er nødt til at rykke sammen i bussen og få alle vaccineret - eller som minimum til at tage en test et par gange i løbet af en arbejdsuge, siger Peder J. Madsen.

Han medgiver, at der kan være meget på spil i forhold til den personlige frihed, hvis man indfører det gyldige coronapas som betingelse for at passe sit arbejde.

- Jeg er klar over, at det er meget følelsesladet, fordi det har med ens personlighed og den personlige frihed at gøre. Det har jeg respekt for. Men jeg har også respekt for, at vi nu har haft lukket i to gange fire måneder på grund af høje smittetal. Og lige nu kigger vi igen ind i smittetal, der bliver ved at stige, og vi har igen ret mange, som er indlagte. Så synes jeg, det er en lille ting, at vi hjælper hinanden med at få identificeret, hvor smitten er i vores samfund, siger hoteldirektøren.

Annonce

40 millioner kroner i tab

Peder J. Madsen føjer til, at de to hidtidige nedlukninger har kostet hotellet tabt omsætning for 40 millioner kroner. Og selv om hotellet stadig må holde åbent i den nuværende situation, så koster det også penge, når man må sende medarbejdere hjem, der er blevet smittet. Sådan en situation har Peder J. Madsen i frisk erindring fra sidste uge, og derfor ønsker han coronapas på arbejdspladsen. Allerhelst så han, at folk frivilligt lader sig vaccinere.

- Når smitten får lov at brede sig, så har det stor betydning for en mindre virksomhed som vores. For hvis en medarbejder har været nærkontakt til en smittet - og vedkommende ikke selv er vaccineret - så skal personen sendes hjem med det samme, og der vil typisk gå en uge, før personen igen kan møde på arbejde. Imens skal vi betale løn, samtidig med at vi er nødt til at kalde en vikar ind for at passe vedkommendes arbejde, fordi vi har gæster, som skal betjenes. Det er ingen tænkt situation. Sådan en situation havde vi så sent som i sidste uge, siger Peder J. Madsen.

Annonce

Brug sygeplejen rigtigt

Derfor håber han, at forslaget om coronapas for ansatte bliver til virkelighed, samtidig med at man fra på fredag indfører coronapas blandt hotellets gæster. For ham handler det både om at passe på mennesker, forretningerne og det sundhedsvæsen, som igen har udsigt til ekstra pres i løbet af vinteren.

- Nu kan man selvfølgelig sige, at vi er ejet af Dansk Sygeplejeråd, men for mig at se drejer det sig om, at vi ikke udfordrer vores sygehusvæsen unødvendigt og sikrer, at vi bruger det rigtigt, siger Peder J. Madsen fra Hotel Koldingfjord.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Fynsk gartneri ramt af fjerde brand på fem uger: - Det må være tilfældighedernes spil

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Faaborg-Midtfyn

Torsdagens coronatal: Smitten tonser af sted i Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Faaborg-Midtfyn

Højt smittetryk kan føre til personalemangel: Vil du have job i børnehaver, dagtilbud og hjemmepleje?

Annonce