Annonce
Rejser

Hotelanmeldelse: Guesthouse tæt på Knysna-lagunen

Når det er vinter i Danmark, er det en særlig fornøjelse at kunne indtage morgenmaden uden døre i Sydafrika. Foto: Knysna Guest House
Gæster holder selv justits med, hvad de tager fra minibaren, og på badeværelset lærer man noget om at spare på vandet, som er en mangelvare i Sydafrika.
Annonce

Om rejsen

Rejser var inviteret af Knysna Country House, som sørgede for overnatning og morgenmad.

En jernlåge glider til side, inden vi når at trykke på knappen for åbning. En værtinde, Chinky, venter os og står klar i døråbningen med to hunde ved fødderne - Tara og Meka. I varmen gider de ikke engang at se nyankomne gæster an - formentlig har de set for mange komme og gå.

Chinky byder straks på en rundvisning. I loungen ligger bøger og magasiner fremme, man kan se tv eller bare hygge sig med andre gæster. Her er også en velassorteret bar, og man skriver selv ned, hvad man har taget, og afregner ved afrejse. ”Biblioteket” fungerer på den måde, at man kan efterlade en bog og tage en ny. I den smukke, lukkede have med blandt andet palmer findes pool og liggestole. Det er også muligt at grille.

Annonce

Værelse 6

Alle værelser på Knysna Country House er forskellige. Nummer 6 er et næsten kvadratisk rum på cirka 30 kvadratmeter. Vægge, døre, skabe og gardiner er holdt i forskellige hvide nuancer. For enden af sengen er placeret en stor flydesofa med puf, hvilket ville få mange andre hotelværelser til at føles trange, men ikke her. Rejser man men meget bagage, hvilket næsten er uundgåeligt på en rejse til Sydafrika, er der oceaner af plads til tøj i skabe og skuffer.

Værelse 6 byder på masser af plads. Det gør sig også gældende på badeværelset. Foto: Knysna Guest House

Rummet har toiletbord og stol, og kaffedrikkere kommer ikke til at lide nogen nød. Nespressomaskine, kaffe til stempelkande og pulverkaffe kan - sammen med te - benyttes gratis. Minibaren er til gengæld ikke gratis, selv om det næsten føles sådan sammenlignet med de priser, man normalt ser på minibar-varer: vand 5 kroner, øl og sodavand 7 kroner, gin og anden spiritus 12 kroner og en flaske vin 35 kroner.

Badeværelset matcher soverummet i størrelse. Her er to håndvaske, bidet, brusekabine til to personer - det vil sige to brusere - og badekar. Her er intet ”forbud” mod at tage karbad, men da vi overnattede, var Sydafrika i vandunderskud, hvorfor gæster blev opfordret til at tænke sig om, når man bruger vand.

På Knysna Country House er en spand placeret i brusekabinen, og gæsterne opmuntres til at holde den under bruseren, indtil det varme vand når frem, for siden at bruge det opsamlede vand som toiletskyl.

Til værelset hører en træterrasse på cirka 10 kvadratmeter. Hertil bord og to stole, hvorfra man har udsigt over haven, poolen og en del af Knysna-lagunen, som er en af byens store attraktioner.

Morgenmad kan indtages inden- eller udendørs, og et par af de fem ansatte står klar til at modtage ordrer på varme retter. Det kolde er anrettet på buffet.

Annonce

Norsk ejer

Firestjernede Knysna Country House ligger lidt uden for byen og tæt på Knysna Golf Club og Pezula Championship Course. Hvis man ikke vil tage en taxi til byen (60 kroner hver vej) om aftenen for at spise, er specielt Knysna Golf Club et godt og billigt alternativ. Pezula er mere luksuriøst, men priserne skræmmer ikke en dansk turist.

Gæsterne kan frit benytte et fælles opholdsrum med blandt andet bar. Man skriver selv ned, hvad man tager fra den, og så afregnes der ved afrejse. Foto: Knysna Guest House

Overnatningsstedet er et guest house - gæstehus - som dækker over det samme som et bed & breakfast, blot større. Det har siden 2006 været ejet af en nordmand, som havde planer om selv at drive det, men af forskellige grunde valgte han at leje det ud til Erik Ekkelkamp, som altså er den daglige ansvarlige.

Han tilbyder forskellige pakker, som indkluderer tre overnatninger i luksusværelse, morgenmad og to aktiviteter, som kan være blandt andet vandring med guide og frokost i skovene omkring Knysna, kajaksejlads eller zipline.

Annonce

Pris

Cirka 600 kroner for standardværelse inklusive morgenmad for to personer. I højsæsonen cirka 750 kroner.

Overnatning foretaget 4.-5. februar 2020.

Knysna Country House

30 Fraser Street,

Hunters Home, Knysna,

Sydafrika,

www.knysnacountryhouse.co.za.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce