Annonce
Indland

Hotel Randers i brand: Alle er evakueret

Hotel Randers i brand: Alle er evakueret

Gæster og personale er evakueret i forbindelse med en brand på Hotel Randers. Taget er næsten væk.

Store dele af tagkonstruktionen på Hotel Randers er brændt, efter at der torsdag middag udbrød brand i den gamle bygning.

Østjyllands Politi har evakueret alle fra hotellet, og ingen menes at være kommet noget til. Samtidig melder brandvæsnet sidst på eftermiddagen, at flammerne er under kontrol.

- Man er nu i gang med efterslukningsarbejdet, som formentlig vil fortsætte resten af dagen og aftenen, lyder det fra politiet.

Ilden blev opdaget kort før middag af oldfrue Susanne Mølgaard.

- Jeg hørte også, at nogle råbte brand og kunne med det samme se, at det var alvorligt, så inden et minut var der ringet efter brandvæsnet, siger Susanne Mølgaard til Randers Amtsavis.

Hoteldirektør Sven Eskildsen siger til avisen, at cirka 20 personer blev evakueret fra hotellet.

- Ifølge vores lister skulle alle være ude af værelserne, siger han.

Afspærringer ved hotellet vil blive opretholdt, til man er færdig med at arbejde på stedet.

Det er endnu uklart, hvordan branden opstod, men det formodes, at det er sket i et linnedrum på hotellets anden sal, hvorfra den har spredt sig til tredje sal og videre til tagkonstruktionen, som altså næsten er væk.

Som følge af branden har der været en del røg i Randers midtby. Politiet opfordrer folk, der eventuelt har fået det dårligt af røgen, til at kontakte egen læge eller lægevagten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce