Annonce
Fyn

Hotel i Købmagergade er solgt: Her er den nye ejers plan med hotelværelserne

Star Hotel i Købmagergade er solgt. Arkivfoto: Peter Honoré

Sparsø Gruppen og Ebbesen Ejendomme har købt Star Hotel med overtagelse fra 1. maj. Værelserne bliver renoveret. Restauranten forbliver i stueetagen.

Fredericia: 1. maj overtager Sparsø Gruppen og Ebbesen Ejendomme Star Hotel i Købmagergade i Fredericia. Hotellet består af 13 værelser og en restaurant.

- Restauranten Hos Chili fortsætter i stueetagen. Der er desuden en lagerbygning, og så er der 13 hotelværelser med entré, stue og stort badeværelse. Vi laver tekøkken i alle værelser og laver dem om til et-værelses lejligheder, fortæller direktør i Sparsø Gruppen, Jan Hempel Sparsø.

Der er endnu ikke taget beslutning om, hvad lagerbygningen, som i øjeblikket blandt andet indeholder vaskeri, lager og omklædningsfaciliteter, skal bruges til.

Annonce

Der er en ekstrem mangel på et-værelses lejligheder inden for voldene.

Jan Hempel Sparsø, direktør

Lejligheder er snart klar

Sparsø Gruppen har 250 lejemål og har specialiseret sig i at udleje møblerede værelser og lejligheder til virksomheder, som bruger dem til ansatte, der kommer langvejs fra.

- Der er en ekstrem mangel på et-værelses lejligheder inden for voldene. Virksomhederne kan leje lejlighederne møblerede med internet og tv til deres medarbejdere. Det er billigere end hotelværelser. Vi vil helst udleje til virksomheder, men vi lader ikke lejlighederne stå tomme. Der er blevet nedlagt mange et-værelses lejligheder og værelser i midtbyen, så det, der er tilbage, bliver ekstremt attraktivt. Den her bygning er kun 10 år gammel og har elevator, forklarer Jan Hempel Sparsø.

Sparsø Gruppen har blandt andet også møblerede lejligheder i Aabenraa, som de ansatte på Apple-byggeriet bruger.

Star Hotel består af 771 kvadratmeter fordelt på fire etager. De første et-værelses lejligheder forventes klar 15. maj.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce