Annonce
Sydfyn

Hotel fik varsel om påbud for krænkende handlinger

Bestyrelsesformand på Hotel Christiansminde, Martin Rasmussen, mener, at Holger Brodersen er 100 procent ansvarlig for problemerne på hotellet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Bestyrelsesformand på Hotel Christiansminde, Martin Rasmussen, påpeger, at fyring af hoteldirektør Holger Brodersen ikke bunder i sexchikane.
Annonce

Hvad er det, der helt konkret ligger bag det, som I beskriver som store problemer med det psykiske arbejdsmiljø - er det manglende ledelse, er det uoverkommelige opgaver for personalet eller er det sexchikane?

- Det er dårlig ledelse. Og jeg vil godt påpege, at det intet har med sexchikane at gøre, overhovedet ikke. Den skal han ikke have hængende. Det er måden at være leder på, og så kan jeg ikke komme det nærmere.

Arbejdstilsynet fortæller, at Hotel Christiansminde har fået et varsel om et påbud for krænkende handlinger, og i en vejledning beskrives det blandt andet som mobning og seksuel chikane?

- Det er ikke seksuel chikane.

Er det mobning?

- Det er dårlig ledelse.

Hvad ligger det bag, når du i en pressemeddelelse siger, at det, der er foregået, er ”uforeneligt med bestyrelsens ønsker til et sundt arbejdsmarked - både fysisk og psykisk?

- Når folk bliver udsat for dårligt psykisk arbejdsmiljø, så bliver de fysisk dårlige. De bliver nervøse og bange, og i HK går vi jo ud og fortæller arbejdsgiverne, hvordan de skal opføre sig, og derfor kan vi ikke selv være en dårlig arbejdsgiver.

Har Holger Brodersen været hele problemet på Hotel Christiansminde?

- Ja.

Det er du sikker på?

- Ja, det er jeg 100 procent sikker på.

Når jeg spørger rundt, får jeg at vide, at der har været en utrolig stor udskiftning i personalet på hotellet. Burde det ikke have fået nogle alarmklokker til at ringe hos jer?

- Da Holger overtager hotellet i 2011, er HK ved at sælge det, fordi det giver underskud på ni millioner om året, men man laver en turn-around, som det tager nogle år at komme sig over, og her er det naturligt med nogle skift. Det ligger også i branchen blandt tjenere og receptionister, at de skifter job hele tiden. Jeg havde om nogen håbet, at jeg havde hørt de alarmklokker, for jeg synes ikke, det er sjovt at skulle skride til en afskedigelse, for Holger har været en sindssyg dygtig direktør. Han har fået vendt det hotel, men vi må også konstatere her bagefter, at han ikke har været en god personaleleder. Det har vi taget konsekvensen af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce