Annonce
Livsstil

Knitter’s Delight: Helle har åbnet et univers for strik og selvforkælelse i Heden

Helle Moritz Hansen er selv strikkeelsker. Hun åbnede Knitter’s Delight for at prøve noget helt nyt. Foto: Henriette Ankerstjerne Hermann
Knitter’s Delight er ikke bare en garnforretning, det er et strikkeunivers, hvor indehaver og strikkeelsker Helle Moritz Hansen har samlet alt på et sted - kvalitetsgarn, strikkeredskaber og designopskrifter. Men det handler ikke kun om håndværket. Fordybelsen og tiden, man tager til sig selv, er en lige så vigtig del af universet.

Garnforretningen Knitter’s Delight ligger i den lille landsby Heden mellem Odense og Faaborg. Men det er kun den fysiske del af Helle Moritz Hansens univers. Hun har også en webshop, Facebook og Instagram, og det er en vigtig del af forretningen, for hun håber nemlig at skabe et strikkeunivers, hvor flere kan få øjnene op for strik, inspirere hinanden og ikke mindst se håndarbejdet som personligt velvære - en pause fra den travle hverdag.

- I dag er det nærmest normalt, at både børn og voksne har stress. Vi har ikke fået mindre tid i døgnet, men vi prioriterer anderledes. Jeg tror, vi skal være bedre til at prioritere vores tid, så vi også får det ud af livet, som vi selv ønsker, fortæller Helle Moritz Hansen.

Hun er uddannet jurist inden for fast ejendom og har arbejdet med dette i 20 år. Et arbejde, hun altid har været rigtig glad for.

Annonce

- Men det er svært at se, hvad man har fået gjort i løbet af en dag. Når man har skrivebordsarbejde, ændrer bunkerne sig ikke. Med strik er det helt anderledes. Når du har strikket i en time, sidder du med et håndgribeligt bevis i hånden.

Derfor sagde Helle Moritz Hansen sit job op i 2021 og startede Knitter’s Delight. Hun har selv alle kasketter på, så hun står både for hjemmesiden, de sociale medier, indkøb af garn, ordreforsendeler, strikkekurser, og så kan du selvfølgelig møde hende i butikken, der holder åbent fire dage om ugen.

Fra uldsæbe til chokolade

Det er meget bevidst, at hun har åbnet sin butik i Heden. Hun synes nemlig, det er unødvendigt at bruge tid på transport, når man kan have sit arbejde lige i nærheden.

- Vi har samlet alt i storbyerne, så vi skal bruge tid og transport til skole, arbejde og indkøb i stedet for at arbejde og handle, der hvor vi bor. Jeg tror, den tankegang er ved at ændre sig. Hvorfor ikke leve der, hvor vi rent faktisk bor? spørger Helle Moritz Hansen retorisk.

Knitter’s Delight

Vantingevej 23, Heden, 5750 Ringe.

Forretningen åbnede i Heden i september 2021.

Hos Knitter’s Delight er hele sortimentet udvalgt med bæredygtigt fokus.

Webshop: www.knittersdelight.dk.

Facebook: KnittersDelight.dk.

Instagram: @knittersdelight.dk.

Hun bor selv i Allested-Vejle - et stenkast fra Heden. Og hun øver sig i at spørge, hvor hendes kunder kommer fra, for selvom butikken stadig er ny, kommer folk alle steder fra.

- Jeg er jo lidt nysgerrig på, hvordan folk har hørt om mig, men jeg synes også, det er grænseoverskridende at spørge - heldigvis vil folk rigtig gerne fortælle.

Knitter’s Delight ligger i den gamle købmandsforretning i Heden. Her har Helle Moritz Hansen indrettet sit lille univers med alt, hvad en strikkers hjerte begærer. Der er garn i alle farver - fra de prangende til de naturlige - målebånd, små sakse, strikkepinde, tasker og meget mere.

Vi har samlet alt i storbyerne, så vi skal bruge tid og transport til skole, arbejde og indkøb i stedet for at arbejde og handle, der hvor vi bor. Jeg tror, den tankegang er ved at ændre sig. Hvorfor ikke leve der, hvor vi rent faktisk bor?

Helle Moritz Hansen

Men der er også alt det, man ikke ved, at man skal bruge, som uldsæbe og notesbøger til projekter. Og så er der alt det, der skal bruges til at nære sjælen. Chokolade og andet til den søde tand. Alt sammen med en bæredygtig baggrund. Grundtanken hos Knitter’s Delight er at gøre shoppeoplevelsen så lækker, kvalitetsbevidst og bæredygtig, som muligt.

- Der er to overvejende grunde til, at mange har lyst til at vælge en god garnkvalitet. Først sidder du med garnet i hænderne i alt den tid, det tager at strikke et projekt. Efterfølgende skal du selv eller en, du holder af, gå med det på kroppen, fortæller Helle Moritz Hansen.

Er man først begyndt at strikke, opdager man hurtigt, hvor meget lækkert grej der findes. Foto: Henriette Ankerstjerne Hermann

Hos Knitter’s Delight har hun gjort det nemt at vælge bæredygtigt. Hun har nemlig gjort alt forarbejdet, så uanset hvad man putter i sin kurv, er det bæredygtigt og kvalitetsstemplet.

Annonce

Ingen strikkestress

Butik og webshop har de samme produkter, men hvis man er i tvivl om farven eller har brug for at mærke garnet mellem hænderne, kan man altid komme ned i butikken og mærke det. På den måde fungerer butikken også som et showroom, men når man så kender garnet, er det nemt at bestille på hendes webshop og få leveret hjemme.

Helle Moritz Hansen har også indrettet et hyggehjørne med sofa i butikken, hvor man er velkommen til at komme og slå sig ned med sit strikketøj.

- Man kan også købe en kop kaffe, hvis man har lyst, men man skal ikke. Jeg synes bare, det er rart, at folk har lyst til at komme her og bruge butikken som det univers, jeg gerne vil skabe.

Igen handler det om selvforkælelse og om at gøre noget godt for sig selv.

- Tid til os selv og til at gøre noget, vi har lyst til, er vigtigt. Især i en travl hverdag. Strikkestress er faktisk en ting, hvor det kommer til at handle om, hvor hurtigt man kan strikke, eller når man får følelsen af at have brugt for lang tid på et projekt, men det er der altså ikke noget af her. Her gælder det om at nyde processen og lade sig fordybe. Det er lige meget, hvor lang tid det tager, det er slet ikke det, det handler om, fortæller Helle Moritz Hansen.

Hun tilbyder strikkekurser for let øvede og begyndere, og her er der også masser af plads til at lave fejl og øve sig.

Den gamle købmandsbutik i Heden er i dag rammen om Helle Moritz Hansens fine strikkeunivers. Foto: Henriette Ankerstjerne Hermann

- Det er ikke så vigtigt, om det bliver en smule skævt i starten, for de fleste bliver ret hurtigt meget bedre. Men følelsen af at have skabt noget med sin hænder er en belønning i sig selv, fortæller hun.

Sådan var det også, da hun selv startede med at strikke.

- Jeg satte mig ned og fulgte en opskrift skridt for skridt, og pludselig tog strikketøjet form. Det er lidt ligesom med en almindelig madopskrift. Hvis du følger den nøje, vil du i langt de fleste tilfælde ende ud med en ret.

Garn i alle farver - både de stærke og de naturlige. Foto: Henriette Ankerstjerne Hermann

Knitter’s Delight er endnu meget nyt. Men Helle Moritz Hansen håber, at hun kan inspirere flere til at komme i gang med at strikke og ikke mindst udbrede idéen om, at strikketid er velvære og selvforkælelse.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Overskuddet blev mindre hos optikeren: - Coronaen kostede på bundlinjen

Nyborg

Dropper talentpriser: Ingen blev nomineret

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Annonce