Annonce
Kerteminde

Hos Jess kan du få gratis advokathjælp: - Alle skal kunne få rådgivning

Jess Aagaard sidder som frivillig på Munkebo Bibliotek en gang om måneden og hjælper folk med deres juridiske problemstillinger. Foto: Jakob Ebbekær Andersen.
Jess Aagaard har advokatvagten i Munkebo. Et tilbud, hvor du kvit og frit kan komme og få gratis rådgivning til alt indenfor det juridiske. Selv synes han, at advokatvagten er en forpligtigelse.

Munkebo: Til dagligt er Jess Aagaard advokat hos Kielberg Advokater, men en gang om måneden skifter han arbejdsplads og driver advokatvagten i Munkebo. Et gratis rådgivningstilbud til alle, der måtte have brug for det. Selv får Jess ikke en krone for det, men det betyder noget for ham.

- Jeg føler en forpligtigelse i at sikre, at de borgere, der ikke har råd til en advokat, kan få en eller anden grad af rådgivning. Det er vigtigt for mig.

Advokatvagten finder sted en gang om måneden mellem 16-17 på Munkebo Bibliotek, og man dukker bare op og får et nummer, hvis man har brug for rådgivning.

- Der kommer 8-10 stykker per gang, siger Jess Aagaard.

Annonce

Nogle gange må jeg jo give en nedslående nyhed, men så får man afklaring, og det tror jeg også, der er noget positivt i. Hvis konstateringen er, at man har gæld resten af sit liv, så ved man det og kan planlægge sit liv efter det.

Jess Aagaard, som driver advokatvagten i Munkebo

- Alle støder på nogen, der dør

Hos Jess kan du få rådgivning om lige præcis det, du har brug for. Der kommer mange mennesker, som har brug for et råd i forbindelse med helt normale ting i livet.

- Jeg hjælper for eksempel mange med arveret, og det er jo en helt naturlig ting. Alle støder på nogen, der dør, og så bliver arveret automatisk noget, der kan blive aktuelt, forklarer Jess Aagaard.

Jess Aagaard siger, at udover arveret er der ofte mange "hverdagsting" på dagsordenen.

- Tit skal folk have hjælp til lejeret, personskade, skilsmisser, eller hvis de er kommet i klemme i det offentlige.

Det er helt normale mennesker, der benytter sig af advokatvagten, siger Jess Aagaard. Typisk er det folk, der ikke har råd til at betale en advokat.

- Hos advokatvagten kan alle få gratis rådgivning på et mundtligt grundlag.

Få afklaring, selvom svaret er nedslående

Jess Aagaard fører ikke sager, når han er hos advokatvagten. Han vejleder folk og sender dem videre, hvis de har en sag, han mener, der er værd at kæmpe for. Sommetider må han også give triste meldinger og konstatere, at vedkommende er fanget med håret i postkassen.

- Nogle gange må jeg jo give en nedslående nyhed, men så får man afklaring, og det tror jeg også, der er noget positivt i. Hvis konstateringen er, at man har gæld resten af sit liv, så ved man det og kan planlægge sit liv efter det.

Advokatvagten er også en øvelse for Jess Aagaard. Selvom han føler en form for forpligtigelse, så træner han sig selv.

- Jeg trænes i formidling af fagstof, og det kan jeg tage med i min hverdag. Jeg skal jo forklare tingene på en simpel måde, så folk uden forudsætninger forstår det, og det er en god øvelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce