Annonce
Fyn

Hos brødre bor bøjler bedre

I snart tre år har tre lokale brødre, Jonas (billedet), Simon og Daniel Oxholm, udviklet, solgt og tjent på deres egendesignede tøjstativer. Stativer, som er holdbare og mere rå. Produceret af egentlige vandrør. Ziito ApS har for første gang sorte tal på bundlinjen nu. Foto: Martin Ravn

Simon, Jonas og Daniel Oxholm har i snart tre år lavet tøjstativer, der holder. Nu er de yderligere to ansatte og en praktikant, og iværksætternes 2. regnskab i Ziito ApS viser sorte tal.

Fredericia: De holder bedre end tøjstativer af gardinrør. Det er der vist ingen tvivl om. Det kan enhver, der har set stangen i klædeskabet smile, nok skrive under på.

For konstruktionen fra Ziito på Navervej i Snoghøj er af egentlige vandrør med diameter på 22-28 millimeter. Ovenpå kan tekstilernes ejer lade sine accessories, musthaves eller andre salgsvarer hvile og tage sig pænt ud. Hylderne på iværksættervirksomhedens tøjstativer er af fyr og enten med ren eller brændt overflade eller behandlet med god gammeldags linolie. Det fortæller Fredericia-drengen, Jonas Oxholm, 31, som stiftede Ziito for snart tre år siden med sine brødre, Simon 25, og Daniel 33.

I dag har 2. regnskabsår netop afsløret et sekscifret overskud efter en start i rødt, som det ofte er tilfældet i små innovative firmaer. Ziito holder til hos den tidligere Fittings Specialisten, nu Roykon efter indehaver og stifter Finn Roy. Det er med andre ord gået ganske godt for de tre brødre. De har det ikke fra fremmede. Finn Roy er deres far.

Idéen var Simons. Vores far havde købt en virksomhed for tre år siden. Der stod en palle vandrør, han ikke kunne bruge, men dem lavede Simon om til tøjstativer til en ven

 

Derfor navnet

- Vi var enige om, at vores navn ikke skulle betyde noget, fortæller Jonas Oxholm.Men det skulle kunne udtales nemt og se godt ud visuelt, hvad de tre brødre syntes, Z'et og de to i'er i Ziito ApP gjorde.

Tøjstativerne holder til lidt af hvert. Foto: Martin Ravn

Tog en chance

Jonas Oxholm er cand.merc. i international business. Daniel Oxholm kandidat i design fra Københavns Universitet og i fine arts fra et universitet. Finn Roy og Helle Oxholms yngste søn, Simon Oxholm, læser litteratur og kulturforståelse i Amsterdam.

- Idéen var Simons, fortæller Jonas Oxholm:

- Vores far havde købt en virksomhed for tre år siden. Der stod en palle vandrør, han ikke kunne bruge, men dem lavede Simon om til tøjstativer til en ven. Flere kammerater ville også gerne købe et.

- Et par måneder efter var jeg uddannet, og da vi alle er vokset op med iværksætteri, tog vi chancen og stiftede virksomheden. Daniel kom med et halvt år senere, da han var færdig med studierne, forklarer Jonas Oxholm:

- Vi havde som nyuddannede ikke sat os så hårdt i det, så det kunne lade sig gøre. Vi havde ikke behov for at få 30.000-40.000 kroner i løn ind på kontoen hver måned.

På toppen en hylde i fyr. Med forskellige overflader. Ziito anvender i høj grad markedsføring på nettet og fra mund til mund, og iværksættervirksomheden på Navervej i Snoghøj har også kontakt til et større antal modebloggere, som afprøver tøjstativerne. Foto: Martin Ravn
Annonce

Bruger modebloggere

Ziito har fra start markedsført sine tøjstativer online ved at søgeoptimere på søgemaskiner på internettet, via de sociale medier og fra mund til mund.

- Vi har også opbygget en kontakt til 70-80 udvalgte bloggere, oplyser Jonas Oxholm.

Det vil sige folk, der i deres eget univers på nettet tjener penge på at prøve og omtale produkter. Ziito betaler ikke bloggere, men forærer dem dog et stativ. Oftest med positiv omtale, der når ud til bloggernes mange tusinde følgere, som resultat.

- Og så er vi blevet totalleverandør af stativer til Londons største herretøjsmesse for fagfolk, Jacket Required, nævner Jonas Oxholm. Forståeligt nok stolt.

Produkterne fra Navervej sælges til både private og butikker. Primært herhjemme, men også i England, Tyskland og snart Sverige. Senest har Ziito udviklet borde og bænke til en restaurant i samme rå stil og til dels med brug af genbrugsmaterialer og andre bæredygtige løsninger. Andet inventar er tillige på tegnebrættet.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Slik-eventyret fortsætter: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Det er fint med gode intentioner, men hvor blev svarene af?

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Annonce