Annonce
Fyn

Hos brødre bor bøjler bedre

I snart tre år har tre lokale brødre, Jonas (billedet), Simon og Daniel Oxholm, udviklet, solgt og tjent på deres egendesignede tøjstativer. Stativer, som er holdbare og mere rå. Produceret af egentlige vandrør. Ziito ApS har for første gang sorte tal på bundlinjen nu. Foto: Martin Ravn

Simon, Jonas og Daniel Oxholm har i snart tre år lavet tøjstativer, der holder. Nu er de yderligere to ansatte og en praktikant, og iværksætternes 2. regnskab i Ziito ApS viser sorte tal.

Fredericia: De holder bedre end tøjstativer af gardinrør. Det er der vist ingen tvivl om. Det kan enhver, der har set stangen i klædeskabet smile, nok skrive under på.

For konstruktionen fra Ziito på Navervej i Snoghøj er af egentlige vandrør med diameter på 22-28 millimeter. Ovenpå kan tekstilernes ejer lade sine accessories, musthaves eller andre salgsvarer hvile og tage sig pænt ud. Hylderne på iværksættervirksomhedens tøjstativer er af fyr og enten med ren eller brændt overflade eller behandlet med god gammeldags linolie. Det fortæller Fredericia-drengen, Jonas Oxholm, 31, som stiftede Ziito for snart tre år siden med sine brødre, Simon 25, og Daniel 33.

I dag har 2. regnskabsår netop afsløret et sekscifret overskud efter en start i rødt, som det ofte er tilfældet i små innovative firmaer. Ziito holder til hos den tidligere Fittings Specialisten, nu Roykon efter indehaver og stifter Finn Roy. Det er med andre ord gået ganske godt for de tre brødre. De har det ikke fra fremmede. Finn Roy er deres far.

Idéen var Simons. Vores far havde købt en virksomhed for tre år siden. Der stod en palle vandrør, han ikke kunne bruge, men dem lavede Simon om til tøjstativer til en ven

 

Derfor navnet

- Vi var enige om, at vores navn ikke skulle betyde noget, fortæller Jonas Oxholm.Men det skulle kunne udtales nemt og se godt ud visuelt, hvad de tre brødre syntes, Z'et og de to i'er i Ziito ApP gjorde.

Tøjstativerne holder til lidt af hvert. Foto: Martin Ravn

Tog en chance

Jonas Oxholm er cand.merc. i international business. Daniel Oxholm kandidat i design fra Københavns Universitet og i fine arts fra et universitet. Finn Roy og Helle Oxholms yngste søn, Simon Oxholm, læser litteratur og kulturforståelse i Amsterdam.

- Idéen var Simons, fortæller Jonas Oxholm:

- Vores far havde købt en virksomhed for tre år siden. Der stod en palle vandrør, han ikke kunne bruge, men dem lavede Simon om til tøjstativer til en ven. Flere kammerater ville også gerne købe et.

- Et par måneder efter var jeg uddannet, og da vi alle er vokset op med iværksætteri, tog vi chancen og stiftede virksomheden. Daniel kom med et halvt år senere, da han var færdig med studierne, forklarer Jonas Oxholm:

- Vi havde som nyuddannede ikke sat os så hårdt i det, så det kunne lade sig gøre. Vi havde ikke behov for at få 30.000-40.000 kroner i løn ind på kontoen hver måned.

På toppen en hylde i fyr. Med forskellige overflader. Ziito anvender i høj grad markedsføring på nettet og fra mund til mund, og iværksættervirksomheden på Navervej i Snoghøj har også kontakt til et større antal modebloggere, som afprøver tøjstativerne. Foto: Martin Ravn
Annonce

Bruger modebloggere

Ziito har fra start markedsført sine tøjstativer online ved at søgeoptimere på søgemaskiner på internettet, via de sociale medier og fra mund til mund.

- Vi har også opbygget en kontakt til 70-80 udvalgte bloggere, oplyser Jonas Oxholm.

Det vil sige folk, der i deres eget univers på nettet tjener penge på at prøve og omtale produkter. Ziito betaler ikke bloggere, men forærer dem dog et stativ. Oftest med positiv omtale, der når ud til bloggernes mange tusinde følgere, som resultat.

- Og så er vi blevet totalleverandør af stativer til Londons største herretøjsmesse for fagfolk, Jacket Required, nævner Jonas Oxholm. Forståeligt nok stolt.

Produkterne fra Navervej sælges til både private og butikker. Primært herhjemme, men også i England, Tyskland og snart Sverige. Senest har Ziito udviklet borde og bænke til en restaurant i samme rå stil og til dels med brug af genbrugsmaterialer og andre bæredygtige løsninger. Andet inventar er tillige på tegnebrættet.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

GOG For abonnenter

GOG i topopgør i Aalborg: Navne med Gidsel som popstar-fænomen og rygte om ny GOG-spiller

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Annonce