Annonce
Sport

Horsens booker pokalfinale mod Bakken Bears efter drama

Horsens IC spillede sig i pokalfinalen med sejr over Næstved og møder Bakken Bears i Horsens 8. februar.

Horsens IC blev søndag klar til pokalfinalen i basketball i en intens affære, hvor der i slutfasen var spænding, inden Horsens tog fra.

Fire minutter før tid var Horsens foran mod Team FOG Næstved med et enkelt point, men formåede at vinde opgøret 86-78.

Dermed bliver finalen et opgør mellem de forsvarende mestre fra Horsens og Bakken Bears, som fredag blev klar til finalen med en sejr på 102-95 over Randers Cimbria.

Horsens og Bakken Bears mødtes senest i pokalfinalen i 2016, og dengang sejrede aarhusianerne.

I fjor blev Horsens IC pokalmester med en sejr på 105-70 over Svendborg Rabbits, mens Bakken Bears tog titlen i 2018.

Horsens IC har været i finalen fem gange i de seneste seks sæsoner, og klubben får fordel af hjemmebane, da pokalfinalerne hos både herrer og damer afvikles i Forum Horsens 8. februar.

Opgøret var ganske lige i de to første perioder, og Horsens gik ind til tredje periode foran 45-38, og inden sidste periode lød føringen på ti point.

Næstved fik dog genoplivet spændingen i fjerde periode med en reducering til 59-63, og det blev også 68-69 med fire minutter igen i den højintense afslutning.

Horsens bevarede dog overblikket i slutfasen og sikrede sig billetten til pokalfinalen med en sejr på otte point.

Vedran Borovcanin blev topscorer for Horsens med 22 point.

Hos Næstved stod Christian Terrel for 18 point.

/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce