Annonce
Erhverv

Hornemann-konkurs: Ikke flere opgaver til nyt firma

Her på Rudkøbing Havn har Montagemesteren overtaget en opgave fra det konkursramte Hundstrup & Hornemann Byggeri. Det er til gengæld den eneste, fastslår Carsten Eriksen, der er og var ejer i begge selskaber.

Opgave i Rudkøbing er den eneste, som Montagemesteren har overtaget fra konkursramte Hundstrup & Hornemann Byggeri, siger ejer

Svendborg: Firmaet Montagemesteren har ikke overtaget en tyk ordrebog efter det krakkede selskab, Hundstrup & Hornemann Byggeri.

Det fastslår Carsten Eriksen, direktør og ejer af Montagemesteren og tidligere medejer og investor i Hundstrup & Hornemann Byggeri.

Fyns Amts Avis kunne i sidste uge afsløre, at Montagemesteren havde overtaget en byggeopgave fra det krakkede selskab på havnen i Rudkøbing, men Carsten Eriksen fastslår altså nu, at det var den eneste opgave.

- Derudover har vi haft en kunde, som var afsluttet og faktureret i Hundstrup & Hornemann, men som efterfølgende ringede og spurgte, om vi ville komme og lappe et hul i et gulv. Det har vi gjort, men vi har ingen kontraktmæssige opgaver fra Hundstrup & Hornemann, siger Carsten Eriksen.

Carsten Eriksen var sammen med Finn Hundstrup og venstre-politikeren Lars Erik Hornemann ejer af Hundstrup & Hornemann Byggeri, som gik konkurs den 15. april. I dag ejer Carsten Eriksen Montagemesteren alene, mens Finn Hundstrup er blevet ansat. Lars Erik Hornemann, der er i sit partis borgmesterkandidat til efterårets valg i Svendborg Kommune, har trukket sig ud af byggebranchen efter konkursen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce