Annonce
Faaborg-Midtfyn

Horne Kirke får labyrint til stille fordybelse

Menighedsrådsformand Hanne Wolfsberg og gravermedhjælper Linda Krogh foran den nyanlagte labyrint i Horne, der har kostet få tusind kroner at etablere. Foto: Anne Jørgensen.

Ved Horne Kirke har de etableret en labyrint, der kan anvendes til at få en stille stund med åndelig fordybelse

Annonce

Horne: Fyens Rundkirke i Horne har fået en labyrint. Det har været et ønske i Horne Menighedsråd i snart ni år, og formålet er at imødekomme tidens behov for stilhed og åndelighed.

Inspirationen kom fra labyrinten i Chartres, domkirken syd for Paris, hvor et af rådets medlemmer havde været nede. Her har de en labyrint i kirkegulvet.

Som de øvrige labyrinter, der findes i hele verden, er tanken med labyrinterne at skabe en kort pilgrimsvandring for dem, der ikke kan tage en lang pilgrimsvandring.

Den planlagte labyrint i Horne skulle anlægges i plænen uden for kirken, og labyrintens gange lægges i chaussésten af en anlægsgartner, og derfor ville hele projektet løbe op i 350.000 kroner.

Menighedsrådet søgte diverse fonde, men det lykkedes ikke at skaffe pengene.

Men sidste år fandt kirkens gravere, Bjarne Grønbæk og Linda Krogh på, med inspiration fra domkirken i Chartres, hvor der i græsområdet uden for domkirken også er en labyrint i grus og græs, at de jo kunne lave en tilsvarende - altså ved at grave græstørvene væk og bare bruge stenmel i stedet for chaussésten. Og så kunne de selv lave det, når der var tid til det.

Kirkens gravere har derfor stået for planlægningen og udførelsen.

Menighedsrådsformand Hanne Wolfsberg og gravermedhjælper Linda Krogh foran den nyanlagte labyrint i Horne, der har kostet få tusind kroner at etablere. Foto: Anne Jørgensen.
Annonce

Tiden går i stå

Hornelabyrinten er 13 meter i diameter og har samme form som labyrinten i domkirken i Chartres. Stisystemet er 380 meter. Meningen er, at man går ind i labyrinten og følger labyrintens sti hele vejen rundt. Formålet er at skabe en meditativ stilhed.

- Fødderne går og danner bro mellem krop og sind. Vi er interesserede i at tilbyde mennesker den åndelige fordybelse som meditation og pilgrimsvandring er, forklarer Hanne Wolfsberg, formand for menighedsrådet.

- Man går der ikke som bodsvandring, men for at mærke Guds nærhed. Det er formålet med åndelig fordybelse.

Gravermedhjælper Linda Krogh vidste ikke noget om labyrinter, inden hun gik i gang med arbejdet, men nu er hun også betaget af det.

- Jeg er helt vild med det, men det er svært at sætte ord på. Tiden går bare lidt i stå og man slår hjernen fra, når man går ind i labyrinten, forklarer hun.

Man kan dog bruge labyrinten ligesom man vil. Der er ingen rigtig eller forkert måde, understreger begge.

Labyrinten set ovenfra. Foto: Bjarne Grønbæk.
Annonce

Indvies pinsedag

Hanne Wolfsberg har selv besøgt flere meditationslabyrinter rundt i verden, og der er mange, der rejser rundt for at gå i labyrinterne. Derfor er håbet også, at der kommer folk for at prøve Hornelabyrinten.

Hun fremhæver også, at det ikke er så usædvanligt, at de har valgt at anlægge en labyrint i netop Horne. For Horne Kirkes formodede bygherre, Valdemar den Store, har ladet sig inspirere af andre centralkirker i Europa.

- Og på samme måde har vi ladet os inspirere af labyrinten i domkirken i Chartres, siger hun.

Hornelabyrinten indvies ved gudstjenesten pinsedag klokken 10. Det er en udendørs gudstjeneste, og efterfølgende serveres der en anretning med fisk, fordi fisk hører sig pinsen til.

Vil man vide mere om labyrinten kan Hanne Wolfsberg kontaktes på 40358387.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce