Annonce
Faaborg-Midtfyn

Horne blev årets børneklub

Udviklingskonsulent Mikkel Rose Rasmussen er heller ikke bleg for at gå forrest, når nye ting skal afprøves i L'Egsmarken.

HORNE: Det er ikke kun de lokale medier, der har fået øjnene op for, at der foregår noget ud over det sædvanlige i Hornes fodboldafdeling i øjeblikket. Blandt de 160 fynske fodboldklubber har FBU netop kåret Horne til Årets Børnefodboldklub 2005.

- Det er vi naturligvis meget glade for, og det er en stor anerkendelse af det arbejde, der udføres af de mange frivillige trænere, ledere og forældre i klubben, siger Mikkel Rose Rasmussen, som er klubbens udviklingskonsulent.

Horne-klubben får prisen for sine mange nye initiativer og tiltag inden for "børn og idræt". I 2005 har klubben f.eks. etableret fritidsklubben L'Egsmarken for de 10-12-årige børn, og det har vakt opsigt på hele Fyn.

L'Egsmarken har også fået politikernes bevågenhed og er kommet med på budgettet i 2006.

2005 var også året, hvor klubben i stedet for almindelig podetræning valgte at samarbejde med den lokale børnehave om at introducere fodboldspillet til børnehavebørnene. De børn, der havde lyst - og det var mange - blev tilbudt fodboldtræning i "arbejdstiden" med klubfolk på banen og pædagoger på sidelinien.

Endelig fremhæver Mikkel Rose Rasmussen initiativet med at få taget billeder af samtlige spillere i klubben

- Det får børnene til at føle sig hjemme. Det betyder noget for dem, at de kan vise forældre og bedsteforældre deres billede på væggen. Det er et hit både for medlemmer og klubbens gæster, siger han.

For at knytte børnene tæt til klubbben, blev der sidste år også etableret et spillerråd, hvor de 10-16 årige er sikret indflydelse på klubbens udvikling og initiativer.

Spillerådet har i år kåret Årets Træner og været primus motor i ungdomsafdelingens afslutningsfest.

Selve overrækkelsen af prisen vil ske ved et arrangement i nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce