Annonce
Kerteminde

Hop dig mere fit og smilende: Jumping Fitness åbner i Munkebo

Iben Finnmann Engsbye (th) og hendes datter Alberte Gryholt Engsbye er to af de instruktører, du kommer til at møde, når du jumper i Munkebo. Foto: Mette Louise Fasdal
Fra 1. september kan du hoppe kiloene af på trampoliner og få strammet din krop op. Her rykker Jumping Fitness nemlig ind i Munkebo Bycenter.

Munkebo: Høj forbrænding og svedige smil.

Det er to af de effekter, som Iben Finnmann Engsbye lover, at du får med dig, hvis du begynder at "jumpe."

Jumpe er at hoppe på trampoliner, og du kan nu fra 1. september jumpe i Munkebo, for her åbner Sund i Kroppen en afdeling af Jumping Fitness i Munkebo Bycenter.

I forvejen har Sund i Kroppen en Jumping Fitness-afdeling i Fraugde og i Odense C.

- Men da vi har flere aktive medlemmer fra Munkebo og omegn, og vi ved, at der her i området er mange, der gerne vil jumpe, men ikke orker at køre til Odense, synes vi, at det var oplagt at åbne en afdeling her også, fortæller Iben Finnmann Engsbye, der driver Sund i Kroppen med sin mand, René Finnmann Engsbye, som hun også har Ondt i Kroppen med.

Ondt i Kroppen tilbyder diverse behandlinger til kroppen, der er begyndt at hvæse i mol.

Annonce
Iben Finnmann Engsbye (th) fortæller, at du kan forbrænde mellem 800 og 1000 kalorier ved at jumpe. Foto: Mette Louise Fasdal

Hop dig i form

Jumping Fitness indebærer, at du hopper i takt til god musik. Sveden pibler frem, og helt automatisk begynder smilet at brede sig.

- Du kan slet ikke lade være med at begynde at smile, lover Iben Finnmann Engsbye.

Hun fortæller, at da trampolinernes fjedre er udskiftet med elastikker, gør det også træningen mere skånsomt for kroppens led, fordi du hopper på et blødt underlag.

- På vores hold kan alle deltage. Også selv om de lider af diskusprolaps, knæ -, ryg - eller hofteproblemer, understreger hun.

Selv har Iben Finnmann Engsbye fire diskusprolapser bag sig.

Effektiv til vægttab

Jumping Fitness kombinerer hurtige og langsomme spring, varieret med traditionelle aerobinictrin og "powersport"-elementer.

Det betyder ifølge jump-instuktøren også, at sportsgrenen er mere effektiv end løb.

- Kiloene rasler simpelthen af folk, når de begynder på at jumpe.

I øjeblikket har Iben Finnmann Engsbye 10 instuktører - heriblandt hendes datter Alberte. Fire nye er under uddannelse, og derfor vil der til oktober være 14.

I Munkebo tilbyder Jumping Fitness to morgenhold, mens der hver aften og i weekenderne også er hold.

Iben Finnmann Engsbye fortæller, at der er flere medlemmer, som både jumper morgen og aften.

Det er allerede nu muligt at booke sig ind på de hold, som Sund i Kroppen tilbyder i Munkebo fra 1. september.

Det er muligt at få en gratis prøvetime, inden du finder ud af, om du vil købe et klippekort, eller om du vil få et månedsabonnement.

- De fleste bliver så grebet af det efter den første gang, de prøver det, ler Iben Finnmann Engsbye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce