Annonce
Udland

Hongkong aflyser nytårsfejringer under alvorligt virusudbrud

Tyrone Siu/Reuters
Mindst 40 personer er døde under udbruddet af coronavirus, der blandt andet også er nået til Hongkong.

Den særlige kinesiske region Hongkong har lørdag erklæret et omfattende udbrud af coronavirus for en "nødsituation".

Det siger Hongkong politiske leder, Carrie Lam.

Det svarer til det højeste alarmberedskab i regionen.

- I dag erklærer jeg, at beredskabsniveauet hæves til en nødsituation, siger Carrie Lam lørdag på et pressemøde.

Coronavirusudbruddet begyndte i den kinesiske millionby Wuhan, men har siden spredt sig til flere dele af verden.

I Hongkong er fem personer blevet testet positive for virusset. Fire af dem er kommet til regionen med et højhastighedstog fra det kinesiske fastland. Det har ført til begrænsninger på ankomsterne fra fastlandet.

Over 40 personer er hidtil døde som følge af virusset. Derudover er næsten 1300 personer blevet smittet.

Udbruddet kommer, på et tidspunkt hvor det kinesiske nytår fejres.

I Hongkong vil en række offentlige begivenheder - herunder en nytårsgalla - blive aflyst som følge af udbruddet.

- Vi har ikke set alvorlig og omfattende smitte, men vi tager det her alvorligt, og vi håber på at komme epidemien i forkøbet, siger Carrie Lam.

Hun siger også, at skolerne, der i øjeblikket har lukket i forbindelse med det kinesiske nytår, vil forblive lukket frem til 17. februar.

I Kina har myndighederne i Hubei-provinsen i det centrale Kina, hvor smitten menes at have sit epicenter, forsøgt at inddæmme udbruddet med en række forbud.

Provinsen har således indført en række forskellige transportforbud.

56 millioner indbyggere er påvirket af de nye restriktioner, der blandt andet betyder, at offentlig transport er stoppet med at køre visse steder, ligesom der ikke længere er adgang til motorvejene i nogle byer.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce