Annonce
Gear

Honda Jazz valgt til Årets Bil 2009

Der var smil og lykønskninger, da Finn Knudstrup (th.), som er afgående formand for Motor Journalisternes Klub, kunne kåre Honda Jazz som Årets Bil 2009 i Danmark. På venstre side modtager Michael Lund fra den danske Honda-importør hæderen.

Den lille praktiske Jazz er den første Honda, der bliver årets bil i danmark. Den vinder på en rummelig kabine og overdådigt bagagerum

Aldrig har feltet af kandidatbiler været større og mere åbent. Men da stemmerne var talt op onsdag eftermiddag, var resultatet klart: Honda Jazz er Årets Bil i Danmark 2009. Det er første gang en Honda vinder titlen.

Forud havde en snes jurymedlemmer fra Motor Journalisternes Klub testet de i alt 28 biler på og omkring FDM Jyllandsringen, hvor den sidste testdag foregik på selve banen.

Efter voteringen gik Mazda6, Ford Fiesta, Skoda Superb, VW Golf og Honda Jazz videre til finalen, hvor altså Jazz løb med palmerne.

Godt udhulet

Her var flertallet overbevist af den lille japaner, som på mange måder er et multitalent. Den er nemlig umanerligt godt udhulet og byder på samme pladsforhold som VW Golf, der ligger en klasse over.

Samtidig blev juryen overbevidst af dyder som gode køreegenskaber i bedste Honda-stil og en indretning fuld af finesser som "magiske bagsæder", der kan klappes helt op som biografsæder, og hele otte kop- eller flaskeholdere. Og så er der bagagerummet, der stik mod sædvane i den kompakte klasse, rummer en velvoksen Odder-barnevogn.

Samtidig er priserne, der starter fra små 174.000 kroner for en ganske veludstyret basismodel med blandt andet aircondition og en 1,2 liters motor på 90 heste, også rimelig.

Annonce

En gammel model

Honda har produceret Jazz-modellen i mange år. Men forgængeren har ikke været solgt herhjemme. Og for Honda-importøren kunne titlen ikke komme på et bedre tidspunkt.

- Det er første gang vi for alvor introducerer en kompakt bil hos Honda herhjemme, så det er en værdifuld og kærkommen titel, siger pressechef, Michael Lund.

Han var både glad og overrasket.

- Jeg havde nok regnet med, at den ville komme med blandt de fem finalister, men ikke, at den gik hen og vandt, siger Michael Lund.

Både VW Golf og Skoda Superb, der begge imponerer med meget kvalitet for pengene, fulgte vinderen tæt til dørs, mens den helt nye Fiesta fik en lidt skuffende fjerdeplads med Mazda6 som nummer fem.

Annonce

Tre dages test

Over testens tre dage kørte jurymedlemmerne i alt 5000 kilometer i feltet af biler, der spændte lige fra den lille Smart Fortwo over små og store MPV-biler som tvillingerne Suzuki Splash/Opel Agila og Citroën Berlingo/Peugeot Partner til typiske firmabiler som Renault Laguna til SUV'ere som Volvo XC60.

Fra Fyens Stiftstidende deltog Christian Schacht og Jens Overgaard i kåringen, som du kan læse meget mere om i Kør Godt på lørdag.

Annonce

Mest læste

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce