Annonce
forside

Homovielser hitter på Ærø

Et stigende antal homoseksuelle par kommer til Ærø for at blive gift. Ofte er det ikke tilladt at blive gift i deres hjemland. Her er det Lera og Nadia fra Rusland.

Vielser af homoseksuelle par er en niche i fremdrift på Ærø. Island Weddings har et særskilt website til målgruppen, og hvert femte par er nu af samme køn.

Flere homoseksuelle par kommer til Ærø for at blive gift. Det er en niche, som Louise Badino fra Island Weddings satser på, og hun vurderer, at hvert femte af hendes par er homoseksuelle.

Ofte kommer parret til Ærø for at blive gift, fordi det ikke kan lade sig gøre i deres eget hjemland på grund af en restriktiv lovgivning.

Annonce

Giftermål en hemmelighed

Det er tilfældet fra russiske Lera og Nadia. De har bedt om, at vi kun nævner deres fornavne, da deres giftermål helst skal forblive en hemmelighed for de russiske myndigheder.

- Det er umuligt i vores land, og vi ville gerne giftes. Og så var der nogle af vores venner, der fortalte os om Ærø, siger Lera om baggrunden for at tage den lange vej til Ærø.

- Det er vores ret

Hun og Nadia har været sammen i syv år, og de har længe gerne villet giftes. De mener, at Rusland knægter basale menneskerettigheder ved at nægte homoseksuelle par at gifte sig.

- Det er vores ret. Og vi ville ønske, det var lovligt i Rusland. Men nu er det sådan, og vi er glade for at være på denne dejlige ø, siger Nadia.

Vigtig niche

For Louise Badino, indehaver af Island Weddings, som har base i Den Gamle Købmandsgård i Ærøskøbing, er vielser af par af samme køn en vigtig niche.

- Vi føler, vi hjælper folk. De er så taknemmelige. Jobbet giver mening, og det giver arbejdsglæde.

Ingen diskrimination på Ærø

Louise Badino mener, Ærø er det helt oplagte sted for homovielser.

- Det er en god oplevelse hver gang. Det er derfor, vi gerne vil gøre mere ud af det. Også fordi, det matcher med øen. Der er en åbenhed over for gay couples her, så vi ved, at de ikke vil opleve nogen form for diskrimination.

Læs mere i Fyns Amts Avis fredag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce