Annonce
forside

Homovielser hitter på Ærø

Et stigende antal homoseksuelle par kommer til Ærø for at blive gift. Ofte er det ikke tilladt at blive gift i deres hjemland. Her er det Lera og Nadia fra Rusland.

Vielser af homoseksuelle par er en niche i fremdrift på Ærø. Island Weddings har et særskilt website til målgruppen, og hvert femte par er nu af samme køn.

Flere homoseksuelle par kommer til Ærø for at blive gift. Det er en niche, som Louise Badino fra Island Weddings satser på, og hun vurderer, at hvert femte af hendes par er homoseksuelle.

Ofte kommer parret til Ærø for at blive gift, fordi det ikke kan lade sig gøre i deres eget hjemland på grund af en restriktiv lovgivning.

Annonce

Giftermål en hemmelighed

Det er tilfældet fra russiske Lera og Nadia. De har bedt om, at vi kun nævner deres fornavne, da deres giftermål helst skal forblive en hemmelighed for de russiske myndigheder.

- Det er umuligt i vores land, og vi ville gerne giftes. Og så var der nogle af vores venner, der fortalte os om Ærø, siger Lera om baggrunden for at tage den lange vej til Ærø.

- Det er vores ret

Hun og Nadia har været sammen i syv år, og de har længe gerne villet giftes. De mener, at Rusland knægter basale menneskerettigheder ved at nægte homoseksuelle par at gifte sig.

- Det er vores ret. Og vi ville ønske, det var lovligt i Rusland. Men nu er det sådan, og vi er glade for at være på denne dejlige ø, siger Nadia.

Vigtig niche

For Louise Badino, indehaver af Island Weddings, som har base i Den Gamle Købmandsgård i Ærøskøbing, er vielser af par af samme køn en vigtig niche.

- Vi føler, vi hjælper folk. De er så taknemmelige. Jobbet giver mening, og det giver arbejdsglæde.

Ingen diskrimination på Ærø

Louise Badino mener, Ærø er det helt oplagte sted for homovielser.

- Det er en god oplevelse hver gang. Det er derfor, vi gerne vil gøre mere ud af det. Også fordi, det matcher med øen. Der er en åbenhed over for gay couples her, så vi ved, at de ikke vil opleve nogen form for diskrimination.

Læs mere i Fyns Amts Avis fredag.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce