Annonce
Odense

Homoseksualitet kommer på skoleskemaet i Odense

Undervisning i homoseksualitet bliver en del af seksualundervisningen i odenseanske skoler

Skal børn og unge undervises i forhold mellem mænd og mænd og kvinder og kvinder. Ja, mener børn- og ungeudvalget i Odense.

De er således klar til at vedtage forslaget efter en periode med hed debat.

Det skriver TV2/Fyn.

Der har været en rasende debat i både fynske og landsdækkende medier efter socialdemokraten Tim Vermund foreslog obligatorisk seksualundervisning i homoseksualitet i de odenseanske skoler.

Men nu ser det ud til at blive en realitet efter dagens møde i børn- og ungeudvalget.

- Jeg kan konstatere, at der er et flertal for, at det bliver en fast del af seksualundervisningen her i Odense, siger SF's børn- og ungerådmand Brian Dybro til TV2/Fyn og fortsætter:

- Det er jeg rigtig glad for, ikke mindst fordi vi oplevede de her reaktionære og middelalderlige holdninger omkring homoseksuelle.

Rådmanden hentyder til udbrud fra de to løsgængere Mohammed Mansour og Dahir Jama Roobleh i forbindelse med forslaget.

- Det er et rigtigt dårligt forslag. Vi muslimer er imod homoseksualitet. Vi skal ikke snakke om det. Det er væmmeligt, lød det fra Mansour, da forslaget blev stillet.

Enhedslistens byrådskandidat Dahir Jama Roobleh kaldte forslaget en katastrofe, og det kom senere frem, at han i 2012 havde sammenlignet homoseksuelle med kameler. Han har dog senere undskyldt sine udtalelser.

Ingen af de to er med i børn- og ungeudvalget, og ifølge Tim Vermund var der stor sympati for forslaget, der blev debatteret i en god og ordentlig tone.

Der tages endelig stilling til forslaget på det næste møde i børn- og ungeudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce