Annonce
Odense

Homoballade: MF'ere tager afstand fra Roobleh

Det er uforenligt, at Dahir Jama Roobleh vil være kandidat for Enhedslisten og samtidig sammenligne homoseksuelle med kameler, mener flere partifæller.

Den odenseanske byrådskandidats holdninger harmonerer ikke med partiets, skriver både Pernille Skipper og Per Clausen.

Flere folketingsmedlemmer reagerer på diskussionen om Dahir Jama Roobleh, som Enhedslistens bestyrelse ønsker at slippe af med som byrådskandidat.

Han ytrede sig negativt om homseksualitet på Fyens.dk, netop som adskillige af hans partifæller demonstrerede for homoseksuelles rettigheder i Enhedslistens navn under Copenhagen Pride.

Partiets gruppeformand, Per Clausen, skriver på Facebook:

"Selvfølgelig er der plads til uenighed i Enhedslisten, men ikke når det handler om vores grundlæggende støtte til homoseksuelles rettigheder og respekt for dem og deres seksualitet. Jeg er enig med Odense afdelingen i, at Dahir bør erkende, at han ikke kan repræsentere Enhedslisten og trække sig som kandidat."

Da fynskvalgte Pernille Skipper lavede en statusopdatering om Copenhagen Pride, bad flere facebookbrugere om hendes reaktion på Rooblehs udsagn. Det fik hende til at svare:

"Jeg kan kun tage afstand fra de udtalelser. Det er helt galt. Der er ingen tvivl om, hvad Enhedslistens holdning er - og at der skulle være noget som helst galt med homoseksualitet er ikke én af dem!!"

Også på Johanne Schmidt Nielsens væg har flere brugere lagt links til artikler om sagen. Hun har dog ikke kommenteret dem.

Annonce

Hvorfor blev han opstillet?

Med ganske få undtagelser er facebookbrugerne, der ytrer sig på folketingsmedlemmernes vægge, enig med bestyrelsen i Odense i, at Dahir Jama Roobleh har diskvalificeret sig selv som kandidat for Enhedslisten.

Flere undrer sig over, hvordan Dahir Jama Roobleh er blevet blevet opstillet til byrådet:

"Men hvorfor overhovedet opstille ham i første omgang?" spørger Jesper E. Skade-Rasmussen, som sammenligner sagen med partiets tidligere kontroversielle kandidat Asmaa Abdol Hamid.

Også John Reynolds er kritisk over for partforeningens medlemmers valg af kandidat:

"Det kommer der af at lefle for såkaldt "indvandrerstemmer" i stedet for at fokusere på politiske holdninger og indhold," skriver han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce