Annonce
Odense

Homo-sag: Dahir vil ikke trække sig som kandidat

Bestyrelsen i Enhedslisten ville torsdag have Dahir Jama Roobleh til at trække sig som kandidat. Men det vil han ikke. Der er derfor indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, så medlemmer kan stemme om, hvorvidt de vil beholde ham som kandidat.

Byrådskandidat Dahir Jama Roobleh fastholder sit kandidatur til valget i november, selvom bestyrelsen vil have ham til at gå af. Sagen skal nu afgøres på en ekstraordinær generalforsamling.

Bestyrelsen i Enhedslisten Odense indkaldte torsdag eftermiddag deres byrådskandidat Dahir Jama Roobleh til samtale.

Formålet var at overbevise ham om, at han bør trække sig som kandidat fra Enhedslistens liste til valget i november. Det sker efter politikerens kontroversielle udtalelser om undervisning af homoseksualitet, som byrådsmedlemmet har kaldt 'unaturligt'.

Men Dahir Jama Roobleh vil ikke trække sig frivilligt. Og han er skuffet over, at der ikke var nogen i Enhedslisten, der bakkede ham op.

- Jeg gentog, at jeg ikke har noget imod homoseksuelle. Jeg mener bare ikke, at man skal undervise i homoseksualitet. Men der var ingen, der lyttede. Der er åbenbart ikke plads til uenighed i det parti. Jeg har mistet troen på demokratiet, sagde han til Fyens.dk kort efter mødet.

Annonce

Ingen stemmer fra indvandrere

Bestyrelsen har, ifølge Dahir Rama Roobleh, valgt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling lørdag den 14. september kl. 10. Her bliver det så op til medlemmerne at afgøre, om han skal fjernes fra partiets opstillingsliste.

Uanset hvad fastholder Dahir Jama Roobleh sit kandidatur.

- Hvis de smider mig ud af Enhedslisten, så stiller jeg op som løsgænger sammen med Mohammed Mansour. Og så vil jeg gøre alt for, at Enhedslisten ikke får nogen stemmer fra indvandrermiljøet i Odense, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce