Annonce
Odense

Homo-sag: Dahir vil ikke trække sig som kandidat

Bestyrelsen i Enhedslisten ville torsdag have Dahir Jama Roobleh til at trække sig som kandidat. Men det vil han ikke. Der er derfor indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, så medlemmer kan stemme om, hvorvidt de vil beholde ham som kandidat.

Byrådskandidat Dahir Jama Roobleh fastholder sit kandidatur til valget i november, selvom bestyrelsen vil have ham til at gå af. Sagen skal nu afgøres på en ekstraordinær generalforsamling.

Bestyrelsen i Enhedslisten Odense indkaldte torsdag eftermiddag deres byrådskandidat Dahir Jama Roobleh til samtale.

Formålet var at overbevise ham om, at han bør trække sig som kandidat fra Enhedslistens liste til valget i november. Det sker efter politikerens kontroversielle udtalelser om undervisning af homoseksualitet, som byrådsmedlemmet har kaldt 'unaturligt'.

Men Dahir Jama Roobleh vil ikke trække sig frivilligt. Og han er skuffet over, at der ikke var nogen i Enhedslisten, der bakkede ham op.

- Jeg gentog, at jeg ikke har noget imod homoseksuelle. Jeg mener bare ikke, at man skal undervise i homoseksualitet. Men der var ingen, der lyttede. Der er åbenbart ikke plads til uenighed i det parti. Jeg har mistet troen på demokratiet, sagde han til Fyens.dk kort efter mødet.

Annonce

Ingen stemmer fra indvandrere

Bestyrelsen har, ifølge Dahir Rama Roobleh, valgt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling lørdag den 14. september kl. 10. Her bliver det så op til medlemmerne at afgøre, om han skal fjernes fra partiets opstillingsliste.

Uanset hvad fastholder Dahir Jama Roobleh sit kandidatur.

- Hvis de smider mig ud af Enhedslisten, så stiller jeg op som løsgænger sammen med Mohammed Mansour. Og så vil jeg gøre alt for, at Enhedslisten ikke får nogen stemmer fra indvandrermiljøet i Odense, sagde han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce