Annonce
Odense

Homo-sag: Dahir vil ikke trække sig som kandidat

Bestyrelsen i Enhedslisten ville torsdag have Dahir Jama Roobleh til at trække sig som kandidat. Men det vil han ikke. Der er derfor indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, så medlemmer kan stemme om, hvorvidt de vil beholde ham som kandidat.

Byrådskandidat Dahir Jama Roobleh fastholder sit kandidatur til valget i november, selvom bestyrelsen vil have ham til at gå af. Sagen skal nu afgøres på en ekstraordinær generalforsamling.

Bestyrelsen i Enhedslisten Odense indkaldte torsdag eftermiddag deres byrådskandidat Dahir Jama Roobleh til samtale.

Formålet var at overbevise ham om, at han bør trække sig som kandidat fra Enhedslistens liste til valget i november. Det sker efter politikerens kontroversielle udtalelser om undervisning af homoseksualitet, som byrådsmedlemmet har kaldt 'unaturligt'.

Men Dahir Jama Roobleh vil ikke trække sig frivilligt. Og han er skuffet over, at der ikke var nogen i Enhedslisten, der bakkede ham op.

- Jeg gentog, at jeg ikke har noget imod homoseksuelle. Jeg mener bare ikke, at man skal undervise i homoseksualitet. Men der var ingen, der lyttede. Der er åbenbart ikke plads til uenighed i det parti. Jeg har mistet troen på demokratiet, sagde han til Fyens.dk kort efter mødet.

Annonce

Ingen stemmer fra indvandrere

Bestyrelsen har, ifølge Dahir Rama Roobleh, valgt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling lørdag den 14. september kl. 10. Her bliver det så op til medlemmerne at afgøre, om han skal fjernes fra partiets opstillingsliste.

Uanset hvad fastholder Dahir Jama Roobleh sit kandidatur.

- Hvis de smider mig ud af Enhedslisten, så stiller jeg op som løsgænger sammen med Mohammed Mansour. Og så vil jeg gøre alt for, at Enhedslisten ikke får nogen stemmer fra indvandrermiljøet i Odense, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce