Annonce
Indland

Holst fik sproghjælp for 133.000 kroner

Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) har fået engelskundervisning for 133.000 kroner betalt af Region Syddanmark. Arkivfoto.

Venstres Carl Holst fik som regionsrådsformand i Region Syddanmark intensiv engelskundervisning på skatteydernes regning. Det er i en gråzone af lovgivningen, mener professor i offentlig forvaltning.

Det var ikke bare medietræning, som Carl Holst (V) brugte tusindevis af skattekroner på, mens han var regionsrådsformand i Region Syddanmark. Den omstridte politiker fik også intensiv engelskundervisning med enelektioner og konsulentbistand for 133.000 kroner gennem fem år. Det viser bilag fra regionens HR-afdeling, som avisen har fået aktindsigt i.

Sagen er den seneste i en lang række, der ifølge kritikere er udtryk for en syg kultur i Region Syddanmark under Carl Holst og en administrativ ledelse, hvoraf flere medlemmer fortsat er ansat.

Carl Holst er netop kommet ud af det seneste personlige stormvejr, hvor det kostede ham posten som regeringens forsvarsminister, at han - stik imod reglerne - angiveligt brugte en regionsansat medarbejder i sin personlige valgkamp i juni. Men allerede i 2010 var der opmærksomhed omkring sydjyske Carl Holsts omgang med skattekroner.

Her kom det frem, at Carl Holst som regionsrådsformand havde fået medietræning for 150.000 kroner. Det stod på i 2008, og samme år indledte Holst altså et intensivt forløb med engelskundervisning på 131 enelektioner over fire år, suppleret med konsulentbistand inden for oversættelsesopgaver samt korrekturlæsning af taler og telefonmøder.
Ikke behov

Nordjysk regionsrådsformand fik kun 30 lektioner

Til sammenligning har Ulla Astman (S), regionrådsformand i Region Nordjylland, haft 30 enelektioner i engelsk på sin regions regning, siden hun satte sig i formandsstolen i 2007, til en samlet pris af 20.845 kroner. I både hendes og Carl Holst tilfælde bliver momsen på 25 procent refunderet.

Hun følte et behov for at få noget undervisning i engelsk på samtaleniveau, men har medarbejdere til at hjælpe, hvis der er behov for assistance til skriftlige opgaver, der kræver mere af hende.

Professor i økonomistyring på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh mener, at Carl Holsts forbrug af engelskundervisning er endnu mere problematisk end medietræningen, fordi den i endnu mindre grad kan relateres til funktionen som forvaltningenschef i regionen end politikeren bag embedet . Ifølge reglerne skal den slags udgifter komme regionen til gavn - ikke politikeren.

Annonce

Holst: - Jeg har ikke noget stort sprogøre

Ifølge Carl Holst var det forretningsudvalget i Region Syddanmark, hvor Holst selv var formand, der besluttede at tilbyde undervisningen til regionens formandskab på grund af mange internationale aktiviteter.

- Jeg havde behov for at holde det ved lige og få det genopfrisket. Jeg har ikke noget stort sprogøre, men ville gerne kunne repræsentere regionen på en god måde, siger han.

Annonce

Se regningerne for Carl Holsts intensive engelskundervisning her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce