Annonce
Kerteminde

Holmens Sønner spreder glæde på landevejen: - Coronaen bragte os sammen

Holmens Sønner spreder smil overalt, hvor de kommer frem. De er ikke knallert-bøller men en flok store drenge, som har fundet noget andet at være sammen om end druk og byture. Foto: Helle Kryger
En flok gode venner gik og kedede sig, da corona lukkede landet ned i foråret. Og så var der én, der begyndte at skrue på sin Puch Maxi hjemme i garagen. Nu har de skabt en knallert-klub. Med eget rygmærke og sponsorat.
Annonce

Dalby: - Er det ik' Polle fra Snave, vi har dér?

En stribe aldrende cyklister træder anstrengt i pedalerne ud af Bogensøvej, men lyser op i store smil og hæver en arm til hilsen, da de får øje på en flok unge mænd i vejkanten. Med æggeskal-hjelme, Puch Maxi-knallerter, mælkekasser og rygmærker på de sorte veste.

Sådan er det altid med Holmens Sønner.

- Folk bliver så glade, når de ser os. Vinker og hilser, når vi kører rundt omkring. Om det er her på Holmen, i Kerteminde eller Munkebo, fortæller Mathis Andersen.

Vi er taget en tur hjem til hans forældre på Bogensøvej nær Dalby. I garagen er der sat et langt bord op med stole omkring, og der er Albani-øl og sodavand i køleskabet.

Da coronaen lukkede Danmark ned i foråret skete der nemlig noget magisk på Hindsholm.

- Vi var flere, der var blevet hjemsendt fra arbejde eller uddannelse, og vi gik bare og kedede os. Vi kunne ikke lave noget. Vi kunne ikke gå i byen sammen, som vi plejer. Men så gik Frederik pludselig i gang med at renovere sin knallert totalt i orden, og så blev vi andre misundelige på, at den var blevet så flot, og så gik vi også i gang, fortæller Mathis Andersen.

Holmens Sønner mødes hver torsdag, hvor de kører tur og drikker øl sammen. Foto: Privatfoto

Vennegruppen kender hinanden fra folkeskolen. Alle har gået på Hindsholmskolen, forældrene kender hinanden, og det viste sig efterhånden, at de fleste havde en gammel knallert stående derhjemme.

- Alle drenge herude kører knallert, når de kommer op i de ældste klasser i folkeskolen. Det er du nærmest nødt til, når der kun går to busser om dagen. Hvis overhovedet nogen, fortæller Ludvig Hartmann.


Vi får set meget mere til hinanden på den her måde, og det giver mere mening at gå og rode med knallerter end bare at drikke sig fulde og gå i byen.

Mathis Andersen


Rygtet blev hurtigt spredt, og i dag er der 15 medlemmer af den lille knallert-klub, som mødes hver torsdag. For at køre tur og drikke øl.

-  Pludselig er der et fællesskab omkring det, og så har det udviklet sig til en klub. Vi stod klokken lort om natten og bestilte veste og rygmærker. Det giver noget sammenhold og noget fællesskab. Vi får set meget mere til hinanden på den her måde, og det giver meget mere mening at gå og rode med knallerter end bare at drikke sig fulde og gå i byen, fortæller Mathis Andersen.

Frederik Bergholdt har tidligere kørt motocross og er det medlem med mest teknisk erfaring.

Her fra Sybergland. Privatfoto

- Lige en Puch Maxi er nu ikke raketvidenskab, indføjer Ludvig Hartmann.

- Nej. Det er enkelt, fordi der ikke er så meget elektricitet i den, siger Jesper Lindholm Boesen.

- Det er altid lyset, der driller, siger Mathis Andersen.

- Ja, de to ledninger der er i den, siger Jesper Lindholm Boesen og griner højt med flokken.

Som sagt: Puch Maxi spreder glæde.

- Det er lige meget, hvor vi kommer, så står folk og griner og tager billeder af os, siger Mathis Andersen.

- Ja, men jeg føler også, at folk griner med os og ikke af os, siger Frederik Bergholdt.

Nu ved du i hvert tilfælde lidt mere om, hvem de er, hvis du møder Holmens Sønner på landevejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce