Annonce
Faaborg-Midtfyn

Holmen Hustlers, Nøhr og Zididada: Danmark Dejligst lander i Nr. Broby

Boldbanerne i Nr. Broby danner igen i år rammen om Danmark Dejligst. Privatfoto
En hel dag med gratis musik i Nr. Broby, og i år er det tv-kokken Claus Holm, der står for maden.

Nr. Broby: Det blev en succes, da Sussi Madsen fra Nr. Broby sidste år kastede sig ud i at være tovholder på musikarrangementet Danmark Dejligst og sammen med musikeren Rasmus Nøhr og resten af holdet fik skabt en festlig dag fyldt med gratis musik. Derudover blev der skrabet i alt 24.000 kroner sammen, som kunne uddeles til de lokale foreninger, der gav en hånd med ved arrangementet.

Arrangørerne har fået mod på at gentage successen, og det kommer til at ske den 10. august på boldbanerne ved FC Broby fra klokken 14 til 22.

- Vi har igen i år været rundt i byens forretninger og til erhvervsdrivende og spurgt om sponsorater til at betale musikken. Vi er heldigvis blevet mødt med et smil og et ”ja” mange steder, og økonomisk ser det positivt ud, lyder det i en pressemeddelelse.

På scenen i år kan man opleve Danmarks John, et hyldestorkester til John Mogensen med garanti for fest og fællessang. Det lokale orkester New Vibes glæder sig til endnu engang at spille til Danmark Dejligst, og så bliver der også besøg af Trouble IS. Det er et blues-rock-band fra København, der netop har kunnet opleves på Tinderbox.

Endnu en genganger er Holmen Hustlers, og naturligvis Rasmus Nøhr. Og Jimmy Colding og Danny Linde, der tilsammen udgør Zidadada, slutter festen af med et brag.

Annonce

Danmark Dejligst

Danmark Dejligst er grundlagt af musikeren Rasmus Nøhr.

Lokalt har hver by en tovholder og en festgruppe, som hjælper med at hele egnen inddrages.

Danmark Dejligst har et kontor, der tager sig af vidensdeling, scene, lyd, lys, risiko og investering, crew, sponsorer, hjemmeside, pr og fællesindkøb.

Overskuddet fra festen kommer egnen til gavn.

Festerne er gratis for publikum at deltage i.

Læs mere på www.danmark-dejligst.dk.

Holm klarer maden

Den kulinariske oplevelse bliver også en anden på 2019-udgaven af Danmark Dejligst i Nr. Broby.

- Maden var bestemt ikke en succes sidste år, derfor har vi selvfølgelig lært af vores fejl og fundet på noget nyt, lyder det fra arrangørerne.

Igen i år kan man købe en grilltallerken til 150 kroner, og det er den populære tv-kok Claus Holm, der står bag den. Derudover vil det være muligt at købe pommes frites, kaffe, grillpølser, kage, popcorn og diverse drikkelse på pladsen. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke, da det er salget her, der gerne skulle generere et overskud.

- Vi håber at se mindst ligeså mange i år som sidste år til en fest for hele byen, og alle, der har lyst til en dejlig dag. Vi har i hvert fald gjort, hvad vi kunne, for at rammerne er på plads - så må I gæster komme og hjælpe os med resten, lyder det fra arrangørerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce