Annonce
Faaborg-Midtfyn

Holmen Hustlers, Nøhr og Zididada: Danmark Dejligst lander i Nr. Broby

Boldbanerne i Nr. Broby danner igen i år rammen om Danmark Dejligst. Privatfoto
En hel dag med gratis musik i Nr. Broby, og i år er det tv-kokken Claus Holm, der står for maden.

Nr. Broby: Det blev en succes, da Sussi Madsen fra Nr. Broby sidste år kastede sig ud i at være tovholder på musikarrangementet Danmark Dejligst og sammen med musikeren Rasmus Nøhr og resten af holdet fik skabt en festlig dag fyldt med gratis musik. Derudover blev der skrabet i alt 24.000 kroner sammen, som kunne uddeles til de lokale foreninger, der gav en hånd med ved arrangementet.

Arrangørerne har fået mod på at gentage successen, og det kommer til at ske den 10. august på boldbanerne ved FC Broby fra klokken 14 til 22.

- Vi har igen i år været rundt i byens forretninger og til erhvervsdrivende og spurgt om sponsorater til at betale musikken. Vi er heldigvis blevet mødt med et smil og et ”ja” mange steder, og økonomisk ser det positivt ud, lyder det i en pressemeddelelse.

På scenen i år kan man opleve Danmarks John, et hyldestorkester til John Mogensen med garanti for fest og fællessang. Det lokale orkester New Vibes glæder sig til endnu engang at spille til Danmark Dejligst, og så bliver der også besøg af Trouble IS. Det er et blues-rock-band fra København, der netop har kunnet opleves på Tinderbox.

Endnu en genganger er Holmen Hustlers, og naturligvis Rasmus Nøhr. Og Jimmy Colding og Danny Linde, der tilsammen udgør Zidadada, slutter festen af med et brag.

Annonce

Danmark Dejligst

Danmark Dejligst er grundlagt af musikeren Rasmus Nøhr.

Lokalt har hver by en tovholder og en festgruppe, som hjælper med at hele egnen inddrages.

Danmark Dejligst har et kontor, der tager sig af vidensdeling, scene, lyd, lys, risiko og investering, crew, sponsorer, hjemmeside, pr og fællesindkøb.

Overskuddet fra festen kommer egnen til gavn.

Festerne er gratis for publikum at deltage i.

Læs mere på www.danmark-dejligst.dk.

Holm klarer maden

Den kulinariske oplevelse bliver også en anden på 2019-udgaven af Danmark Dejligst i Nr. Broby.

- Maden var bestemt ikke en succes sidste år, derfor har vi selvfølgelig lært af vores fejl og fundet på noget nyt, lyder det fra arrangørerne.

Igen i år kan man købe en grilltallerken til 150 kroner, og det er den populære tv-kok Claus Holm, der står bag den. Derudover vil det være muligt at købe pommes frites, kaffe, grillpølser, kage, popcorn og diverse drikkelse på pladsen. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke, da det er salget her, der gerne skulle generere et overskud.

- Vi håber at se mindst ligeså mange i år som sidste år til en fest for hele byen, og alle, der har lyst til en dejlig dag. Vi har i hvert fald gjort, hvad vi kunne, for at rammerne er på plads - så må I gæster komme og hjælpe os med resten, lyder det fra arrangørerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce