Annonce
Faaborg-Midtfyn

Holmen Hustlers, Nøhr og Zididada: Danmark Dejligst lander i Nr. Broby

Boldbanerne i Nr. Broby danner igen i år rammen om Danmark Dejligst. Privatfoto
En hel dag med gratis musik i Nr. Broby, og i år er det tv-kokken Claus Holm, der står for maden.

Nr. Broby: Det blev en succes, da Sussi Madsen fra Nr. Broby sidste år kastede sig ud i at være tovholder på musikarrangementet Danmark Dejligst og sammen med musikeren Rasmus Nøhr og resten af holdet fik skabt en festlig dag fyldt med gratis musik. Derudover blev der skrabet i alt 24.000 kroner sammen, som kunne uddeles til de lokale foreninger, der gav en hånd med ved arrangementet.

Arrangørerne har fået mod på at gentage successen, og det kommer til at ske den 10. august på boldbanerne ved FC Broby fra klokken 14 til 22.

- Vi har igen i år været rundt i byens forretninger og til erhvervsdrivende og spurgt om sponsorater til at betale musikken. Vi er heldigvis blevet mødt med et smil og et ”ja” mange steder, og økonomisk ser det positivt ud, lyder det i en pressemeddelelse.

På scenen i år kan man opleve Danmarks John, et hyldestorkester til John Mogensen med garanti for fest og fællessang. Det lokale orkester New Vibes glæder sig til endnu engang at spille til Danmark Dejligst, og så bliver der også besøg af Trouble IS. Det er et blues-rock-band fra København, der netop har kunnet opleves på Tinderbox.

Endnu en genganger er Holmen Hustlers, og naturligvis Rasmus Nøhr. Og Jimmy Colding og Danny Linde, der tilsammen udgør Zidadada, slutter festen af med et brag.

Annonce

Danmark Dejligst

Danmark Dejligst er grundlagt af musikeren Rasmus Nøhr.

Lokalt har hver by en tovholder og en festgruppe, som hjælper med at hele egnen inddrages.

Danmark Dejligst har et kontor, der tager sig af vidensdeling, scene, lyd, lys, risiko og investering, crew, sponsorer, hjemmeside, pr og fællesindkøb.

Overskuddet fra festen kommer egnen til gavn.

Festerne er gratis for publikum at deltage i.

Læs mere på www.danmark-dejligst.dk.

Holm klarer maden

Den kulinariske oplevelse bliver også en anden på 2019-udgaven af Danmark Dejligst i Nr. Broby.

- Maden var bestemt ikke en succes sidste år, derfor har vi selvfølgelig lært af vores fejl og fundet på noget nyt, lyder det fra arrangørerne.

Igen i år kan man købe en grilltallerken til 150 kroner, og det er den populære tv-kok Claus Holm, der står bag den. Derudover vil det være muligt at købe pommes frites, kaffe, grillpølser, kage, popcorn og diverse drikkelse på pladsen. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke, da det er salget her, der gerne skulle generere et overskud.

- Vi håber at se mindst ligeså mange i år som sidste år til en fest for hele byen, og alle, der har lyst til en dejlig dag. Vi har i hvert fald gjort, hvad vi kunne, for at rammerne er på plads - så må I gæster komme og hjælpe os med resten, lyder det fra arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce