Annonce
Nyborg

Holmegården overtog sanerede huse

Smukke Skippergade består for det meste af privatejede byhuse. Men tre af husene er ejet af Boligforeningen Holmegården. Foto: Mogens Rasmussen.
Boligforeningen Holmegården overtog en stribe byejendomme i forbindelse med den store sanering i 1980'erne
Annonce

Nyborg: Normalt er boligerne i en afdeling under en almen boligforening nogenlunde ens og ligger i en samlet bebyggelse.

Derfor virker det lidt underligt, at Holmegårdens afdeling 20 består af 12 vidt forskellige byhuse spredt ud over hele Nyborgs historiske kerne.

Forklaringen til det skal findes for 30-40 år siden, da hele bykernen i Nyborg blev saneret og renoveret for mange millioner kroner. Gade efter gade fik den store tur, og langt de fleste huse i bymidten blev moderniseret indvendigt og udvendigt.

Nogle af husene blev i den forbindelse overtaget af kommunen, og det var altså her Holmegården kom ind i billedet, for boligforeningen overtog flere renoverede byhuse.

Saneringen var et stort politisk slagsmål i årevis, og det borgerlige mindretal i byrådet kritiserede gang på gang, at en stor del af de sanerede ejendomme, som kommunen overtog, blev solgt videre til boligforeningen Holmegården.

Blandt andet ved byrådsmødet i maj 1988 var der ballade, da Venstres Ole Andkær Pedersen foreslog, at man udbød de sanerede huse så også private kunne byde på dem.

Formanden for teknisk udvalg og senere borgmester Niels V. Andersen (S) afviste forslaget og sagde, at Socialdemokratiet ikke ønskede, at de sanerede ejendomme blev genstand for spekulation. Dengang havde Socialdemokraterne stort flertal, og de kørte deres politik igennem uden forsøg på at samle byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce