Annonce
Faaborg-Midtfyn

Holm: Tidlig sfo så hurtigt som muligt

Jakob Holm forventer, at alle skoler bliver klar til at starte tidlig sfo op allerede den 1. april 2017. Foto: Laust Jordal
  • Det ser ud til, at tidlig sfo kan starte på alle skoler den 1. april 2017, lyder det fra formanden fra Børne- og Uddannelsesvalget

Faaborg-Midtfyn: Beslutningen om at indføre tidlig sfo-start var naturligvis oppe at vende, da Børne- og Uddannelsesudvalget i sidste uge holdt sit første møde efter budgetforliget - dog uden at sfo var et punkt på dagsordenen, understreger udvalgsformand Jakob Holm.

- Men der er blevet sat gang i en procesplan, så vi kan komme i gang så hurtigt som muligt. Der er selvfølgelig forskellige problemstillinger rundt omkring, men det ser ud som om, det er noget, der kan håndteres, så forventningen er, at alle skoler kan starte den 1. april 2017, siger Jakob Holm.

Forslaget om at indføre tidlig sfo viste sig at blive den mest kontroversielle beslutning i det budgetforlig for 2017, der netop er blevet indgået.

Ordningen har været afprøvet med succes på Broskolen i Årslev i fem år, men det overbeviste ikke forældrebestyrelser fra en række børnehaver om, at det var en god ide. De kæmpede imod til det sidste, og bølgerne gik højt, da avisen få dage før budgetforliget havde inviteret til debatmøde på Ringe Bibliotek.

Har stod politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget Jakob Holm (SF), Bo Petersen (V) og Mette Haugaard Frederiksen (A) på mål for forslaget, og de mødte en flok meget skeptiske forældre, som var bekymrede for kvaliteten af pasningen.

Men politikerne stod fast, og der blev ikke rokket ved beslutningen, som indebærer, at børnehavebørn i det år, der starter i skole, fremover starter i sfo den 1. april i stedet for at vente til august.

Annonce

Det er et enten eller

Bestyrelsen for Ringgården Børnehave i Faaborg har siden henvendt sig med den konkrete problemstilling, at man i denne børnehave risikerer at få delt de skoleklare børn i to grupper, hvor den ene kan starte sfo 1. april mens den anden må vente til 1. august på grund af kapacitetsproblemer på skolen, børnene skal starte på.

Men den problematik bliver ikke aktuel understreger Jakob Holm.

- Alle børn (i en børnehave, red.) skal starte i sfo samtidig. Det er et enten - eller. Det giver ingen mening at gøre det i to tempi, siger han.

Det er forslået, at I lægge nogle retningslinjer for, hvordan skolerne skal håndtere de tidlige sfo-børn?

- Det har vi ikke diskuteret endnu, men det kan komme, når vi på et senere møde har tidlig sfo som et punkt på dagsorden, siger Jakob Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce