Annonce
OB

Hollandsk målnæse og svensk vildskab: Navne og stemmer fra Ådalen

Charlotte Jensen var blandt de fremmødte fans, der fik muligheden for at få et foto med spillerne. Her med klubbens nye angriber, Mart Lieder. Foto: Kim Rune Jessen

Der var blandt andet fokus på klubbens nye spillere, da OB holdt fan-pressemøde mandag aften. En af dem er Kasper Larsen, der dog ikke er helt ny. Han blev "Årets Fund" i klubben i 2012 og spillede for de stribede indtil 2015, hvorefter han skiftede til først Kazakhstan, siden Holland og til sidst Sverige, inden returen til barndomsklubben i januars transfervindue.

Norske Jørgen Skjelvik kommer til klubben fra LA Galaxy, hvor han har været holdkammerat med Zlatan Ibrahimovic. Hvis Skjelvik har taget bare lidt af svenskerens vildskab med til OB, vil det pynte i foråret.

Blandt de fremmødte OB-fans havde en enkelt allerede anskaffet sig en trøje med "Lieder 9" på ryggen.

Mart Lieder går med sine 29 år ind i OB-truppen som den næstældste. Han er kun yngre end anfører Janus Drachmann. Fynboerne vil håbe, at hollænderen finder målnæsen fra tiden i FC Eindhoven, hvor han nettede 45 gange i 69 kampe i den næstbedste hollandske række. Samtidig har han gode erfaringer mod Brøndby, som er OB's første modstander i foråret - på søndag. Lieder har spillet fire kampe mod Brøndby og vundet de tre. Han scorede desuden i sit første møde med dem.

Det er ikke første gang, at OB handler i Sønderjyske, hvor fynboerne hentede Lieder. Tidligere har også Troels Kløve, João Pereira og Hallgrímur Jónasson taget turen fra det sønderjyske til Fyn. Pereira smuttede dog tilbage igen efter to sæsoner, ligesom også Jónasson er draget videre i karrieren.

OB's nye sportschef Michael Hemmingsen skulle skynde sig videre efter pressemødet, da Martin Davidsen hev i ham til podcasten "Stemmer fra Ådalen".

Annonce
Jørgen Skjelvik er kommet sig over sin jetlag efter turen fra Los Angeles over Odense til træningslejren i Tyrkiet og så tilbage til Odense. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce