Annonce
Sport

Holland afværger fadæse mod Nordirland med overtidsmål

Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Nordirland var foran med 1-0 i Rotterdam, men værterne vandt duellen 3-1 på to mål i overtiden.

Det hollandske fodboldlandshold higer efter at kvalificere sig til næste års EM efter to missede slutrunder i træk.

Det var derfor ikke en del af landstræner Ronald Koemans plan, at Holland torsdag aften skulle kæmpe hårdt for at slå Nordirland med 3-1 på hjemmebane.

Først i overtiden lykkedes det med to scoringer fra Luuk de Jong og Memphis Depay at sikre værterne sejren i Rotterdam.

Sejren betyder, at hollænderne rykker op på førstepladsen i en tæt gruppe C på en bedre målscore end Nordirland og Tyskland. Gruppens tre tophold har 12 point.

De nordirske gæster straffede et særdeles ineffektivt modstanderhold et kvarter før tid, da Hull-angriberen Josh Magennis headede Nordirland foran efter oplæg fra Stuart Dallas.

Både Matthijs de Ligt og Daley Blind havde mulighed for at afværge situationen, men de fejlede begge.

Føringen fik dog kun lov til at holde fem minutter, inden Memphis Depay gjorde det til 1-1. En skarp tværpasning nåede ind til angriberen, der prikkede den i mål.

I slutfasen sørgede værterne for, at tilskuerne kunne gå hjem med et stort smil på.

Først scorede Luuk de Jong et lidt finurligt mål fra baglinjen til 2-1, inden Memphis Depay kort efter cementerede sejren.

Holland, Nordirland og Tyskland har alle 12 point. Nordirerne har dog spillet en kamp mere end de to konkurrenter i kampen om gruppens to direkte EM-pladser.

Holland kvalificerede sig ikke til den seneste EM-slutrunde i Frankrig i 2016, og holdet var heller ikke med ved VM i Rusland to år senere.

I gruppe G sendte Robert Lewandowski Polen snublende nær EM med et hattrick i en udesejr på 3-0 over Letland.

Polakkerne topper gruppe med 16 point foran Østrig med 13. Slovenien og Nordmakedonien følger med hver 11 point. Alle hold i gruppe G mangler at spille tre kampe.

I gruppe E ser det lovende ud for Kroatien efter en hjemmesejr på 3-0 over Ungarn. Kroaterne fører an med 13 point foran Slovakiet og Ungarn med henholdsvis 10 og 9 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce