Annonce
Sport

Holland afværger fadæse mod Nordirland med overtidsmål

Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Nordirland var foran med 1-0 i Rotterdam, men værterne vandt duellen 3-1 på to mål i overtiden.

Det hollandske fodboldlandshold higer efter at kvalificere sig til næste års EM efter to missede slutrunder i træk.

Det var derfor ikke en del af landstræner Ronald Koemans plan, at Holland torsdag aften skulle kæmpe hårdt for at slå Nordirland med 3-1 på hjemmebane.

Først i overtiden lykkedes det med to scoringer fra Luuk de Jong og Memphis Depay at sikre værterne sejren i Rotterdam.

Sejren betyder, at hollænderne rykker op på førstepladsen i en tæt gruppe C på en bedre målscore end Nordirland og Tyskland. Gruppens tre tophold har 12 point.

De nordirske gæster straffede et særdeles ineffektivt modstanderhold et kvarter før tid, da Hull-angriberen Josh Magennis headede Nordirland foran efter oplæg fra Stuart Dallas.

Både Matthijs de Ligt og Daley Blind havde mulighed for at afværge situationen, men de fejlede begge.

Føringen fik dog kun lov til at holde fem minutter, inden Memphis Depay gjorde det til 1-1. En skarp tværpasning nåede ind til angriberen, der prikkede den i mål.

I slutfasen sørgede værterne for, at tilskuerne kunne gå hjem med et stort smil på.

Først scorede Luuk de Jong et lidt finurligt mål fra baglinjen til 2-1, inden Memphis Depay kort efter cementerede sejren.

Holland, Nordirland og Tyskland har alle 12 point. Nordirerne har dog spillet en kamp mere end de to konkurrenter i kampen om gruppens to direkte EM-pladser.

Holland kvalificerede sig ikke til den seneste EM-slutrunde i Frankrig i 2016, og holdet var heller ikke med ved VM i Rusland to år senere.

I gruppe G sendte Robert Lewandowski Polen snublende nær EM med et hattrick i en udesejr på 3-0 over Letland.

Polakkerne topper gruppe med 16 point foran Østrig med 13. Slovenien og Nordmakedonien følger med hver 11 point. Alle hold i gruppe G mangler at spille tre kampe.

I gruppe E ser det lovende ud for Kroatien efter en hjemmesejr på 3-0 over Ungarn. Kroaterne fører an med 13 point foran Slovakiet og Ungarn med henholdsvis 10 og 9 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce