Annonce
Håndbold

Holdets normale styrke svigtede, da Gudme tabte til Bjerringbro.

Cecilie Nordstrøm og Gudme HK var tæt på at komme tilbage, da forsvaret var kommet op at stå, men i sidste ende tabte holdet til Bjerringbro FH. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Søndag tabte Gudme HK til 1. divisions tredjebedste fra Bjerringbro - blandt andet fordi holdets forsvar svigtede i første halvleg.

HÅNDBOLD: Det var lige ved og næsten for Gudme HK, men holdet bliver nødt til at vente noget tid endnu, inden holdet helt kan få bugt med en af de klubber, som Gudme har haft det største besvær med de seneste sæsoner.

Gudme tabte søndag eftermiddag på hjemmebane med 30-32 til gæsterne fra Bjerringbro FH.

Gudme-spillerne havde store forhåbninger inden kampen, om at de kunne få deres første stik mod Bjerringbro, men på kampdagen kom der et par dårlige nyheder ind til Gudme-lejren.

Holdets midterblok i forsvaret, Ida Dyhr og Mollie Edelved, måtte begge melde afbud til kampen. Mollie Edelved var blevet syg om morgenen, Ida Dyhr havde et problem med sin skulder. Det betød, at Gudmes største styrke, defensiven, pludselig var gevaldigt svækket, og det mod et Bjerringbro-hold, der har dets styrke i offensiven.

- Vi manglede to nøgleforsvarsspillere, og det tog os desværre hele første halvleg at få løst det, forklarede Gudmes træner, Thomas Brandt.

Forsvarsproblemerne var tydelige på banen, og efter 30 minutter var stillingen 16-19 i Bjerringbros favør.

- Vores forsvar gav målmændene hårde arbejdsbetingelser, så selvom vi prøvede dem begge, så kom ingen rigtigt i gang. Vores angreb kørte egentlig fornuftigt, selvom vi da brænder et par chancer, men de scorer 19. 19 mål er jo bare alt for mange at lukke ind, når man snakker 1. division damer, sagde Thomas Brandt.

Annonce

Comebacket glippede

I anden halvleg begyndte forsvaret hos Gudme så småt at indfinde sig igen, og det kunne ses på stillingen, hvor Gudme så småt begyndte at nærme sig en udligning.

Med under ti minutter tilbage kom det helt tæt på, og ved stillingen 28-29 havde Gudme bolden og chancen for at være helt tilbage i kampen, men sådan skulle det ikke gå.

- Der gik lidt gummiarm i Bjerringbros spil, så vi fik chancen, men vi ramte stolpen, og så kom Bjerringbro foran med to igen, og derfra nåede vi aldrig tilbage, sagde Thomas Brandt, der syntes, at det bedste hold vandt på dagen.

Nederlaget betyder, at Gudme er blevet overhalet i ligaen, fordi Hadsten Håndbold samtidig med Gudmes nederlag vandt hjemme mod AGF Håndbold med 26-24. Derfor er Gudme rykket ned som nummer 6 i divisionen.

I Gudmes næste kamp skal holdet på besøg i Fredericia, der ligger nummer 11, og til den kamp, ved Thomas Brandt, at det er vigtigt, at holdet opper sig.

- Fredericia spillede en fin kamp mod DHG (som det slog med 26-21, red.), så hvis vi ikke kan mere end i dag, så bliver det svært. I dag var vi aldrig det bedste hold, men vi var tvunget til at eksperimentere, og vi fandt noget, der virkede. Det holdt bare ikke helt hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce