Annonce
Sydfyn

Holdet er sat til kommunalvalget: Nyt byrådsmedlem rykker op på listen

Stina Sølvberg Thomsen er blevet nummer to på Enhedslisten liste til kommunalvalget næste år. Privatfoto
Enhedslisten har sat navne på deres top fem ved kommunalvalget i 2021. Som noget nyt er Stina Sølvberg Thomsen strøget op på listen som nummer to efter Jesper Kiel.

Svendborg: Enhedslisten i Svendborg, som har tradition for listeopstilling, har fundet deres top fem ved kommunalvalget næste år.

Det mangeårige byrådsmedlem Jesper Kiel fortsætter som spidskandidat hos Enhedslisten, men ny nummer to bliver Stina Sølvberg Thomsen. Hun er lige trådt ind i byrådet som stedfortræder for Jens Erik Laulund Skotte, og ved det seneste medlemsmøde blev hun valgt som nummer to.

Stina Sølvberg Thomsen er 36 år og arbejder som fængselssygeplejerske i Kriminalforsorgen. Hun blev valgt ind i 2017 som suppleant, har siddet i byrådet siden september, og det har hun været glad for.

Annonce

- Det har været super fint. Jeg har fået lov at sidde i Social- og Sundhedsudvalget, og jeg er sygeplejerske, så der er nogle ting, som er genkendelige. Det har været en god start. Og jeg har valgt at stille op igen, fordi jeg synes, det er et interessant og vigtigt arbejde. Og jeg føler, det passer godt ind i mit liv lige nu. Jeg føler mig også fagligt klædt på, siger Stina Sølvberg Thomsen.

Hun er også glad for, at hun er blevet nummer to på Enhedslistens liste til kommunalvalget.

- Det føles godt, og jeg føler mig rustet til det. Jeg havde regnet med, at jeg ville stå som nummer tre eller fire på listen, men jeg endte som nummer to, siger Stina Sølvberg Thomsen, der er glad for at kunne trække på erfaringen fra sine partifæller Jesper Kiel og Susanne Gustenhoff.

Fortsætter perioden ud

Netop Susanne Gustenhoff, som ved sidste valg var nummer to på listen, og som har siddet i byrådet de seneste to perioder, har valgt ikke at stille op til valget i 2021.

- Susanne har meddelt afdelingen, at hun ønsker at prioritere sin tid anderledes de kommende år. Det er en forståelig beslutning, men selvfølgelig ærgerlig set fra Enhedslistens side, for Susanne er vellidt og dygtig og har stor opbakning fra både vælgere og bagland. Fra Enhedslisten lyder der et rungende tak for hendes store, engagerede indsats. Susanne fortsætter naturligvis sit arbejde i byrådet perioden ud, siger Emil Thirup-Sorknæs, kontaktperson i Enhedslisten, ifølge en pressemeddelse.

De fem øverste pladser på listen blev som følger:

1. Jesper Kiel, 54 år og arbejder som kommunal koordinator i Enhedslisten.

2. Stina Sølvberg Thomsen er 36 år og arbejder som fængselssygeplejerske i Kriminalforsorgen.

3. Ib Knudsen, 61 år og arbejder som socialrådgiver i Svendborg Kommune.

4. Johan Weltzin Kristensen, 30 år, uddannet byplanlægger og aktiv i Cykeltutten.

5. Jens Erik Laulund Skotte, 37 år og arbejder som idrætspædagog ved Ollerup Gymnastikhøjskole.

Resten af listen opstilles på Enhedslistens generalforsamling i begyndelsen af det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce