Annonce
Nyborg

Holder fast: Huse ved Nyborg Slot rives ned

De er måske nok kønne, de to gule bygninger ved Nyborg Slot. Men politikerne holder fast i, at de skal rives ned. Foto: Mogens Rasmussen.

Klager tvang politikere på arbejde i julen. Nyborg Kommune fastholder tilladelse til nedrivning.

Nyborg: Medlemmerne af Teknisk Udvalg i Nyborg måtte kaste klejner og julegløgg fra sig for at holde møde lige op til højtiden, nærmere bestemt den 19. december.

En borger klagede nemlig over tilladelsen til at rive de to gule bygninger ved Nyborg Slot ned. Og så måtte udvalget træde sammen for ikke at forhale projektet med at bygge Nyborg Slot om.

Først i december gav udvalget tilladelse til at rive de to bevaringsværdige bygninger ned "såfremt der ikke indkommer indsigelser", som der stod i referatet.

Men det gjorde der: Én dag før fristen udløb den 6. december lå en indsigelse i postkassen på rådhuset. Den er fra en af slottets genboer, Poul Westh, Blegdamsgade. Han skriver:

"Disse bygninger udgør også en del af Nyborgs historie, som jeg ikke mener skal gå i glemmebogen. Bygningen ud mod Slotssøen ligger så flot og tager sig så godt ud, at det er en af de flotteste bygninger i byen. I forbindelse med det store slotsprojekt mener jeg at denne bygning bør bevares."

Politikerne holder i midlertid fast i tilladelsen til at rive de to bygninger ned.

- Det er en forudsætning for realisering af slotsprojektet, at de gule garnisonsbygninger ved slottet nedrives, så den planlagte udbygning af Nyborg Slot med ringmur og nordfløj med bl.a. udstillingsrum og ny Danehofsal kan realiseres, og slottets oprindelige struktur således bliver tydelig, skriver forvaltningen i sin indstilling.

Og den fulgte politikerne, inden de tog tilbage til juletravlheden. De to gule bygninger er fra cirka 1860.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce