Annonce
Debat

Hold op med at sidde på Frederiksberg og jamre over, at I har det værre end andre. Det har I ikke - mildest talt

På kant: Så har vi den igen. En hovedstadsborgmester, der forsøger at overgå både Trump og Boris Johnson i misplacerede sammenligninger og populistisk misinformation.

Denne gang er det Frederiksbergs nye uerfarne borgmester, Simon Aggesen, der i den københavnske lokalavis Berlingske afslører, at han ikke har sat sig ind i, hvad den kommunale udligning drejer sig om. Til gengæld dokumenterer han, at han har lyttet til den spin-organisation, hovedstadskommunerne har skabt til at nedgøre resten af Danmark.

Borgmesteren gentager den fuldstændigt irrelevante spin-beregning, at en borger i Frederiksberg har et mindre rådighedsbeløb end en borger i Nordjylland.

Men det har ikke noget med den kommunale udligning at gøre. Den kommunale udligning har til formål at sikre, at borgerne i Danmarks forskellige kommuner kan få nogenlunde samme serviceniveau ved nogenlunde samme skatteprocent. Det er ikke tilfældet i dag, fordi de vestdanske kommuner på forskellige måder er tvunget til at sende meget store milliardbeløb til forbrug i hovedstadsområdet, og kun får en meget lille del af de penge tilbage i kommunal udligning.

Det har intet at gøre med, om den enkelte borger er i stand til og villig til at investere et stort antal millioner i en bolig i Frederiksberg - vel vidende, at den bolig vil stige voldsomt i de kommende år og skabe borgeren en stor formue.

Hovedstadsborgeren har, udover en umådelig større opsparing i sit hus, meget bedre kommunal service, fantastisk kollektiv trafik, uddannelsesinstitutioner lige uden for døren foruden højere lønninger, højere stedtillæg og en lang, lang liste af andre fordele, for en stor dels vedkommende betalt af alle vi danskeres statsskattepenge.

De fordele har borgeren i Nordjylland ikke.

Spørgsmålet er, om den nye uerfarne borgmester på Frederiksberg er så uvidende som hans læserbrev giver udtryk for, eller om han bevidst forsøger at føre sine vælgere og resten af Danmark bag lyset, hvad der bør forurolige både hans vælgere, hans parti og hele Danmark.

Annonce
Kim Ruberg
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce