Annonce
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Odense og de andre store kommuner skærper kravene til de dieselkøretøjer, der kan få lov til at køre ind i miøjøzonerne. Foto: Colourbox
Fra 1. juli skal ældre lastvogne, busser og varebiler med dieselmotor holde sig ude af Odenses miljøzone. De sviner for meget.
Annonce

Ældre lastvogne, busser og varebiler med dieselmotor lever på lånt tid i de centrale dele af Odense. Og fra 1. juli vil de ikke længere være velkomne.

Den dag træder nye krav i kraft til de dieselkøretøjer, som må køre ind i Odenses miljøzone, der er lig med den del af byen, der befinder sig inden for Ring 2. Og for de ældre køretøjer betyder det, at de enten skal holde sig væk, eller også skal de køre på værksted og få monteret et partikelfilter.

At køretøjet er "ældre", vil i denne forbindelse sige, at det er indregistreret før 1. januar 2007. Og ejerne af de ældre dieselkøretøjer vil få direkte besked.

Annonce

Ingen overraskelser

Det er Folketinget, der har skærpet kravene til de store kommuners miljøzoner, og Odense Byråd har bakket op om skærpelsen. By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) siger i en pressemeddelelse:

- Store byer vil have en mængde uundgåelig trafik i form af vareleverancer, håndværkere og anden erhvervskørsel. Derfor skal vi sikre os, at det foregår på en god og fornuftig måde for alle parter, hvilket indebærer, at vi stiller krav til køretøjerne om at leve op til en moderne standard, så vi mindsker generne. Jeg er glad for, at vi orienterer direkte til alle berørte, så ingen bliver overraskede over de skærpede regler.

Annonce

Hvad nu med mig?

Men hvad nu med min autocamper? Den kører på diesel og er fra før 2007. Må jeg så ikke køre ind i miljøzonen med den mere?

Svaret på det spørgsmål er, at hvis autocamperen vejer over 3500 kilo og har flere end ni sæder, så er den en bus, og så er den også omfattet af reglerne. Så nej.

Også biler på de såkaldte papegøjeplader er omfattet af reglerne, men der er også køretøjer, som er fritaget. For eksempel arbejdsmaskiner og historiske køretøjer, som er indregistreret til veterankørsel.

Køretøjer, som gør tjeneste i politiet, forsvaret og de forskellige beredskabsmyndigheder, slipper også fri. Og det gør almindelige personbiler også - og alle former for benzinbiler.

De skærpede regler til dieselkøretøjer inde i miljøzonen vil i øvrigt blive skærpet igen i både 2022 og i 2025.

Læs mere: miljoezoner.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce