Annonce
Debat

Hold ferie - i stedet for at rejse efter rejsetrofæer

På kant: Forleden mødte jeg en bekendt på gaden, der undskyldende sagde, at hun havde mest behov for at ordne praktiske ting i hus og have og slappe af hjemme. Hun beklagede, at hun ikke havde overskud til at være social i ferien, for det var jo nu, man skulle være sammen med venner og bekendte.

En yngre veninde fortalte flovt, at hun ikke kunne overkomme at rejse; hun ville hellere tage nogle endagsture i lokalområdet, men følte skyld, fordi børnene ikke fik en rejse at fortælle om i skolen.

En ven berettede om, hvordan han hver dag i sin ferie fik mindst en opringning fra sin arbejdsplads - og han var i et dilemma, fordi han følte sig forpligtet til at holde telefonen åben, selvom han synes, det var meget forstyrrende.

Man behøver ikke være ekspert i andet end sit eget liv for at vide, at afslapning i egen baghave eller selvforglemmelse offline er god medicin mod bekymring og stress. Jeg tror ikke, at menneskets hjerne har godt af at blive afbrudt eller afledt i alle retninger døgnet rundt, året rundt.

Det meste arbejde kan tilrettelægges, så alle kan undværes for en tid. Man bør kunne holde ferie med mailen på autosvar og slukket telefon.

Men det kan være overordentligt svært at sætte grænser. Er man en svag eller uengageret medarbejder, hvis man ikke er tilgængelig altid? Og er man en dårlig ven eller familie, hvis man siger nej til besøg eller trækker stikket for en tid?

Tværtimod. Det vigtigste i ferien må være at kunne holde helt fri fra at skulle præstere noget som helst, også de evigt dokumenterende “rigtige” feriebilleder på de sociale medier. Afkobling er jo hele konceptet med at holde ferie! Uanset om det er aktiv ude på tur, mens man rydder op i skuret, eller foran TV til en etape i tourens velkendte trygge monotoni.

Annonce
Mette Marie Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce