Annonce
Debat

Hold ferie - i stedet for at rejse efter rejsetrofæer

På kant: Forleden mødte jeg en bekendt på gaden, der undskyldende sagde, at hun havde mest behov for at ordne praktiske ting i hus og have og slappe af hjemme. Hun beklagede, at hun ikke havde overskud til at være social i ferien, for det var jo nu, man skulle være sammen med venner og bekendte.

En yngre veninde fortalte flovt, at hun ikke kunne overkomme at rejse; hun ville hellere tage nogle endagsture i lokalområdet, men følte skyld, fordi børnene ikke fik en rejse at fortælle om i skolen.

En ven berettede om, hvordan han hver dag i sin ferie fik mindst en opringning fra sin arbejdsplads - og han var i et dilemma, fordi han følte sig forpligtet til at holde telefonen åben, selvom han synes, det var meget forstyrrende.

Man behøver ikke være ekspert i andet end sit eget liv for at vide, at afslapning i egen baghave eller selvforglemmelse offline er god medicin mod bekymring og stress. Jeg tror ikke, at menneskets hjerne har godt af at blive afbrudt eller afledt i alle retninger døgnet rundt, året rundt.

Det meste arbejde kan tilrettelægges, så alle kan undværes for en tid. Man bør kunne holde ferie med mailen på autosvar og slukket telefon.

Men det kan være overordentligt svært at sætte grænser. Er man en svag eller uengageret medarbejder, hvis man ikke er tilgængelig altid? Og er man en dårlig ven eller familie, hvis man siger nej til besøg eller trækker stikket for en tid?

Tværtimod. Det vigtigste i ferien må være at kunne holde helt fri fra at skulle præstere noget som helst, også de evigt dokumenterende “rigtige” feriebilleder på de sociale medier. Afkobling er jo hele konceptet med at holde ferie! Uanset om det er aktiv ude på tur, mens man rydder op i skuret, eller foran TV til en etape i tourens velkendte trygge monotoni.

Annonce
Mette Marie Hansen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Klumme

Dagen i dag: Ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt

1994 Jacob Haugaards medlemskab af Folketinget har ført til, at en ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt af TV2 Reklame (TVR). I morgen aften skulle der have været premiere på en ny film med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Finn beder Jacob hjælpe ham med at lære at synge. De synger, drikker Squash og pointen dukker frem på skærmen: ”Squash giver gode stemmer”. Efter at TVR modtog filmen, besluttede vicedirektør Marianne Pittelkow, at den sidste sætning er årsag til, at reklamen er i strid med reglerne for politisk reklame. Tuborg har reageret omgående ved at flytte hele Squash-kampagnen over på TV3, hvor den allerede kan ses fra i aften. 1969 I dag gik man efter flere udsættelser i gang med monteringen af den første brobanesektion på den nye Lillebæltsbro. Hermed er brobyggeriet, hvis omkostninger i dag anslås til at ville komme op på 250 mio. kroner, gået ind i den afsluttende fase. I den kommende tid vil de øvrige 92 brobanesektioner følge efter, og i løbet af vinteren skal svejsere i specielt indrettede telte foretage sammensvejsningen af brobanerne. Den første brobane blev flådet ud midt i Lillebælt fra den kunstige halvø ved Staurbyskov, hvorefter ophejsningen med de to specialkraner, tog sin begyndelse. Samtlige brobaner ventes hejst op i løbet af sommeren 1970, og et år efter vil de første biler ruller over den sekssporede motorvejsbro. 1944 Det har længe været åbenbart, at tuberkulosestationen på Odense Amts og Bys Sygehus er blevet alt for lille til den belastning, den er ude for. Flere og flere mennesker kommer til undersøgelse, fordi de har mistanke om, at de kan være blevet smittet med tuberkulose. På samtlige tuberkulosestationer i Odense Amt er der hvert år omkring 20.000 konsultationer i form af almindelige kontrol eller forebyggende undersøgelser. Alene på stationen i Odense modtager man 16.000-17.000 besøg årligt, eller i gennemsnit 90-100 besøg ved hver konsultation. Det har i nogen tid været under overvejelse at udvide den nuværende station eller en helt ny bygning, så snart mulighederne foreligger.

Annonce