Annonce
Sport

Hobro vinder bundgyser over OB

Hobros Emmanuel Afriyie Sabbi jubler her efter sin 1-0-scoring hjemme mod OB.

Emmanuel Sabbi scorede to af målene, da Hobro lørdag vandt med 3-2 over OB i et underholdende bundopgør.

Hobro hentede lørdag eftermiddag sæsonens første sejr, da holdet vandt med 3-2 på hjemmebane i bundopgøret mod gæsterne fra OB.

Sejren blev grundlagt på ti gyldne minutter i midten af første halvleg, hvor nordjyderne bragte sig på 3-0. To af målene blev scoret af den amerikanske angriber Emmanuel Sabbi.

Med sejren rykkede Hobro op på en 12.-plads med fire point, mens OB er på sidstepladsen i Superligaen med et enkelt point.

Gæsterne fra OB startede ellers opgøret bedst og fik hurtigt sat sig på begivenhederne i en rodet indledning, der blev præget af kraftig regn over stadion.

Hobro havde især problemer med fynboernes omstillinger, men gæsterne manglede kvalitet i afslutningerne, og det åbnede op for hjemmeholdet.

Efter 25 minutter fik Hobros norske midterforsvarer Yaw Amankwah sendt et indlæg mod bageste stolpe. Her fik angriberen Emmanuel Sabbi styret bolden i mål til 1-0.

Bare minutter efter var Sabbi igen farlig. Han modtog bolden på egen banehalvdel og tog en flot solotur forbi tre modspillere, inden han sikkert fik sat bolden i nettet til 2-0.

De to hurtige mål rystede gæsterne, der havde meget svært ved at få spillet til at glide. Omvendt var Hobro-spillerne godt tilfredse med at spille på omstillinger.

Efter 35 minutter blev det 3-0, da gæsternes Alexander Ludwig uheldigt fik scoret selvmål. Stillingen holdt til pausen.

Efter pausen kom gæsterne ud med et voldsomt tryk på Hobros mål. Efter 49 minutter fik OB tilkendt et straffespark, men Rasmus Festersen brændte symptomatisk den store mulighed.

Det voldsomme pres førte til flere farlige forsøg fra gæsternes side, men kvaliteten i afslutningerne manglede fortsat.

Med et kvarter igen fik gæsterne tændt et håb, da Nicklas Helenius bragede et frispark direkte i nettet til 3-1.

I overtiden fik OB yderligere reduceret til 2-3 ved Rasmus Festersen, men tættere kom gæsterne ikke på de tre point.

I næste runde tager OB imod FC Midtjylland, mens Hobro møder Randers på udebane.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce