Annonce
Sport

Hobro-lejren jubler over hjælpende hånd fra Esbjerg

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hobro takker Esbjerg for den hjælpende hånd, der betyder, at nordjyderne undgår grundspillets sidsteplads.

Hobro-lejren sender venlige tanker til Esbjerg efter søndagens sidste spillerunde i Superligaens grundspil.

Esbjergs sene 2-1-sejr over Vejle betød nemlig, at Hobro i sidste øjeblik undgik at slutte sidst i grundspillet, og det kan vise sig at få en afgørende betydning i overlevelseskampen.

- Det gør en meget, meget stor forskel i forhold til, om man har en chance for at blive nummer tre i sin gruppe, siger Hobro-træner Peter Sørensen.

Hobro ryger over i nedrykningsslutspillets gruppe 2, hvor der er et point op til Vendsyssel på næstsidstepladsen. Det er et langt bedre udgangspunkt, end hvis holdet skulle over i gruppe 1, som det længe så ud til.

Peter Sørensen har før prøvet kræfter ned nedrykningsslutspillet, hvor han i sidste sæson endte med at rykke ned med Silkeborg.

- Jeg kender det desværre alt for godt. Det er utrolig hårdt at være i. Vi skal samle point sammen, og vi skal sørge for ikke at blive sidst i vores gruppe.

- Det bliver svært nok, men det bliver lettere i denne gruppe, end det havde været i den anden, siger Peter Sørensen.

Hobro tabte søndagens kamp mod FCK med 1-3 i Parken, men efter kampen var målscorer Edgar Babayan først og fremmest glad for Esbjergs hjælpende hånd.

- Det er jo bare dejligt. Man skal have lidt held i fodbold, og det havde vi den her gang. Så tak til Esbjerg, siger Babayan.

- Vi kommer i en bedre gruppe, og det kan i sidste ende betyde, at vi ikke rykker ned. Så vi skal takke Joni Kauko, siger Hobro-spilleren med henvisning til Esbjergs matchvinder mod Vejle.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce