Annonce
Sport

Hobro-chef er overrasket over manglende profilsalg

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hobros sportschef Jens Hammer Sørensen er overrasket over, at klubben ikke solgte flere brandvarme profiler.

Hobros tre store offensivprofiler Emmanuel Sabbi, Edgar Babayan og Pål Kirkevold var alle tre i startopstillingen i Hobros flotte 2-1-sejr på hjemmebane mod FC København.

Dette til trods for, at der har været massiv interesse for de tre profiler hele sommerens transfervindue.

Derfor overrasker det også sportschefen i Hobro Jens Hammer Sørensen, at alle tre spillere stadig render rundt i Hobro.

- Jeg er overrasket over, at alle står her. Vi var enige med en stor fransk klub om et køb af Emmanuel Sabbi, men de sprang fra, siger Hammer.

Sportschefen er dog glad for, at trioen fortsat var en del af Hobro-holdet søndag eftermiddag.

- Mod FCK var jeg glad for, at alle sammen var her endnu, for de var med til at skaffe os tre point, siger han.

Jens Hammer Sørensen er bevidst om, at en klub som Hobro er nødt til at sælge for, at det hele kan gå op økonomisk.

- Der er selvfølgelig et hul fra sidste år, som gerne skulle dækkes med et spillersalg, som vi havde ambitioner om.

- Denne sommer havde vi tre interessante spillere, så det ærgrer mig selvfølgelig, at det ikke lykkes. Men samtidig er jeg stolt, når de tre spillere var med til at slå de danske mestre, siger Hammer.

Hobro-træner Peter Sørensen er dog på ingen måde ærgerlig over de manglende salg, og han tilskriver dem en høj værdi i sejren mod FCK.

Cheftræneren understreger også, at de tre spillere er yderst vigtige for holdets overlevelseschancer i Superligaen.

- Jeg er ubetinget glad for, at de er her. Den præstation vi leverede mod FCK, den havde vi ikke leveret, hvis de var blevet solgt.

- Desuden havde et salg naturligvis også reduceret vores overlevelseschancer, siger Sørensen.

Hobro måtte i sommeren slippe en enkelt profil, da klubben solgte Vito Hammershøy-Mistrati til Randers.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Dalum sniger sig fremad

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce