Annonce
Sport

HK og DEF går sammen om at hjælpe e-sportsatleter

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
E-sport er stadig ret nyt og til tider en juridisk jungle for udøverne, men det vil HK og DEF lave om på.

Det er primært de danske Counter-Strike-stjerner fra Astralis, som pryder mediernes spalteplads, hvor man kan læse om, hvor meget de tjener, og hvor meget ejerne gør for at holde dem friske og glade.

Men det er toppen af et isbjerg inden for e-sport, som under overfladen stadig lider under at være en ny branche uden ret mange juridiske retningslinjer, især for spillerne.

Det vil fagforeningen HK og Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) ændre på.

De to organisationer har indledt et samarbejde om at tilbyde rådgivning, juridisk bistand, karrierevejledning med mere til de mange spillere.

Det er især for at hjælpe de spillere, ofte unge, som befinder sig i en gråzone mellem hyggespil og professionel gaming med forholdsvis store penge.

Sammen vil HK og DEF arbejde for bedre og fair vilkår for spillerne, uanset om det er i toppen af sporten eller unge spillere på vej frem.

Mads Øland, direktør i DEF samt Det Internationale Counter-Strike-Forbund (CSPPA), siger i en pressemeddelelse:

- Vi forener vores kræfter og når fremover meget bredere ud med Esport Spillerforeningen, forklarer han.

- Hvert forbund gør hver især det, vi er bedst til i en koordineret indsats for at præge forholdene til gavn for e-sportsudøverne, men også til gavn for hele branchen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce