Annonce
Sport

Hjulmands mænd kom på tavlen

Yussuf Poulsen havde det også svært mod bomstærke Eric Dier. Foto:Scanpix
Danmark spillede lige op og 0-0 med England og Eriksen havde afgørelsen for sine fødder i en hektisk afslutning.
Annonce

Fodbold: Så sad man der som en mumie blandt ligesindede, mens de engelske reportere var skubbet helt ud på de billige sæder uden bord, men alligevel bravt og tappert med mundbind og duggede briller forsøgte at rapportere hjem til det EU-løsrevne land siddende med de bærbare på de kølige knæ.

Hverken DBU eller Parken havde drømt om at banke nogle ekstra spånplader op i disse ugers anledning, når nu der ikke var andre sjæle i den gabende tomme nationalarena.

Efter at have bestået temperatur-testen ved indgangen gik det op for en, at Kasper Hjulmand havde ændret på to pladser fra Belgiens-kampen og det var i hvert fald et statement om, hvem han stoler på i sin spæde opstart som chefansvarlig.

Simon Kjær havde formentlig ikke godt af to kampe med så kort afstand, mens Pierre Emile Højbjerg godt kunne være ofret på grund af en formsvag indsats forleden.

Mathias Zanka Jørgensen og en debuterende Christian Nørgaard var valgt i stedet og fra starten var det tydeligt, at Hjulmand ikke ville presse så voldsomt og højt som mod belgierne, men nøjes med at skubbe op, når englænderne søgte målmand Jordan Pickford.

Annonce

Giftige diagonaler

Danskerne så noget anløbne ud, når Eric Dier slog sine diagonaler med venstrefoden over mod Trent Alexander-Arnold, som skabte nogle farlige situationer for det danske forsvar, som dog stort set i hele halvlegen fik clearet det meste.

Andreas Christensen spillede igen med stort overskud og med stærke beslutninger. Robert Skov så igen tøvende ud som back, men kom mere med, da danskerne fik spillet hurtigt ud mod ham og Braithwaite.

Et par gange fik Kasper Dolberg et par pæne skudchancer - det ene efter en fin frispilning af Christian Eriksen, men ellers kedede de ikke-eksisterende tilskuere sig bravt og heftigt.

Englands spil virkede mere indstuderet, mens der specielt i begyndelsen var store misforståelser mellem Daniel Wass og Yussuf Poulsen.

Kasper Schmeichel var den mest talende mand på banen og alt kunne høres fra hans mund. "Aggressiv" og "fokus" var de oftest anvendte slagord til holdkammeraterne, der nok næppe hørte dem, men som så det som et led i målmandens egen måde at leve med i kampen på.

Der var et frispark, som danskerne ikke var enige med den rumænske dommer i vurderingen af. Så i pausen skulle både Kasper Schmeichel og Mathias Zanka Jørgensen tale engelsk med Hr. Istvan Kovacs fra byen Carei nær de ungarske grænseposter.

Men første halvleg havde været en kedelig kop te og man hørte efterhånden kun DR-reporter Andreas Krauls højkøbenhavnske blande sig med Kenneth Møller Pedersens pivfynske.

De rød-hvide greb initiativet straks efter pausen, men samtidig forsvandt Kasper Dolberg mere og mere ud af kampen og reelt fik danskerne ikke noget ud af det optiske overtag.

Annonce

Hertugen Dier

Yussuf Poulsen havde svært ved at overmatche englænderne fysisk og i det engelske forsvar spillede Eric Dier som en hertug af et eller andet shire.

Englænderne slog forsigtigt tilbage og Raheem Sterling flød rundt i mellemrummene og bestemte temperaturen på spillet.

Cristian Nørgaard blev skiftet ud. Han havde gjort det fornuftigt defensivt, men ikke bidraget til meget fremefter fra 6'er-positionen. Indlysende var også Dolbergs farvel før tid til fordel for Rasmus Falk, der blev kaster ind centralt, mens Yussuf Poulsen blev spidsangriber.

Det gav næsten pote ti minutter før tid. Yussuf Poulsen headede retur til Christian Eriksen, der havde afgørelsen for sin fødder, men fik sparket den over mod roligans-vikingen bag målet med venstrebenet. En stor afbrænder faktisk.

Simon Kjær blev sendt ind til sidst, så Danmark spillede med tre stoppere, men det hele sluttede målløst efter en det man for mange år siden ville have kaldt en "rodet forestilling".

Men det var et vigtigt point for Hjulmand og hans mænd, for ingen havde forlangt meget mere i de to første svære kampe mod store nationer som Belgien og England. Og der var fremgang at spore hist og pist.

Danmark havde vel de chancer, der var , menSimon Kjær virkede noget stiv og kold, da Robert Skov til sidst svang bolden ind i hovedet på den danske anfører.

Indtil Harry Kanes forsøg blev skrabet væk fra målstregen. Da var det tid til en dyb indånding.Kampen Kort

Nations League, A-gruppen, Danmark-England 0-0

Advarsler: Martin Braithwaite, Danmark (52),

Danmark (4-3-3) Kasper Schmeichel - Daniel Wass, Mathias Zanka Jørgensen, Andreas Christensen, Robert Skov - Christian Nørgaard (72 Pierre Emile Højberg), Christian Eriksen, Thomas Delaney - Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg (75. Rasmus Falk), Martin Braithwaite (82. Simon Kjær).

England (4-3-3): Jordan Pickford - Trent Alexander Arnold (86. Ainsley Maitland-Niles), Joe Gomez, Eric Dier, Kieran Trippier - Declan Rice, Conor Coady, Kalvin Philips (75. Jack Grealish)- Jadon Sancho (60. Mason Mount), Harry Kane, Raheem Sterling.

Dommer: Istvan Kovacs, Rumænien - karakter: 4

Bedste spillere: Andreas Christensen, Danmark og Eric Dier, England.

Tilskuere: 0

Næste kampe:

Danmark-Færøerne, 7.10. 18.00 Herning (venskabskamp), Island-Danmark, 11.10. 20.45 Reykjavik (Nations League), England-Danmark, 14.10. 20.45 London (Nations League).

Danmarks karakterer:

Kasper Schmeichel 7 , Daniel Wass 7 , Mathias Zanka Jørgensen 4 , Andreas Christensen 7 , Robert Skov  4 , Christian Nørgaard  02, Christian Eriksen  4 , Thomas Delaney  4 , Yussuf Poulsen 4, Kasper Dolberg 02, Martin Braithwaite 02 .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce